Un Su-30SM a interceptat un avion american peste Siria

su30Un avion Su-30SM rusesc a interceptat un avion american in spatiul aerian al Siriei. Misto, nu?

Incidentul s-a petrecut in data de 10 octombrie, dupa cum au anuntat rusii. Iar povestea, spusa de generalul Igor Konashenkov, purtatorul de cuvant al ministerului Apararii de la Moscova, suna astfel:

Su-30SM se afla intr-o misiune de escorta a bombardierelor care executau misiuni de lupta in Siria. La un moment dat, pilotul a “prins” pe radar un alt avion si a parasit grupul pentru a-l identifica. S-a apropiat la 2-3 kilometri de acesta pentru a avea contact vizual, a vazut ca-i american si s-a intors la treaba lui, mai spune generalul rus, care nu intelege de ce s-au ofiscat americanii.

Drept sa spun, nici eu nu prea inteleg, mai ales ca nici unii si nici altii nu prea au ce cauta acolo. Ma rog, e o alta poveste asta.

Ce mi se pare interesant din toata treaba asta este ca rusii simt nevoia sa trimita Su-30SM in insotirea bombardierelor. Asta desi “dusmanul” lor nu are nici macar deltaplane sau zmee, cu atat mai putin avioane care sa ii ameninte. Sa nu uitam ca doar acum cateva zile se umflasera si ei in pene la auzul zvonului ca britanicii isi pun rachete aer-aer pe avioanele care zboara in Siria.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Aiurel VlaiciucristianJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Probabil era unul din ălea 6f22 trimise din hawai.

cristian
Guest
cristian

Din punct de vedere legal, cei care au ce cauta in spațiul aerian al Siriei sunt rusii. Ei au acordul președintelui legal Asad, care are dreptul sa-l dea.

Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

Corect