Home » Aviatie civila, featured

Un ULM a aterizat fortat langa Brasov

27 April 2012 No Comment

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Ion Gonţea, incidentul aviatic s-a petrecut, joi seară, în jurul orei 20.30, când la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel că un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat între localităţile braşovene Vlădeni şi Perşani, la aproximativ 30 -35 de kilometri de municipiul Braşov, în apropierea unei zone împădurite.

Prefectul a declarat că la faţa locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar la ora actuală echipajul medical acordă îngrijiri pilotului, care “se pare că a fost uşor rănit”.

“Apelul a venit la Serviciul unic 112 de la un şofer care circula pe DN1 şi care a văzut din maşină ce s-a întâmplat. Echipajul de intervenţie a ajuns la faţa locului foarte rapid, în cel mult un sfert de oră”, a mai spus prefectul Ion Gonţea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că în momentul în care echipajul ISU a ajuns la locul incidentului, pilotul era în afara avionului, fiind în stare de şoc.

“I s-a acordat primul ajutor, este conştient, era pe picioarele lui când l-am găsit. El refuză să fie transportat la spital”, a spus Sfreja.

El a mai spus că a încercat o aterizare forţată din cauza vremii, aparatul de zbor răsturnându-se imediat după aterizare.

Potrivit primelor date, avionul de mici dimensiuni ar fi proprietatea personală a pilotului.

Antena3

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.