Un ULM a aterizat fortat langa Brasov

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Ion Gonţea, incidentul aviatic s-a petrecut, joi seară, în jurul orei 20.30, când la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel că un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat între localităţile braşovene Vlădeni şi Perşani, la aproximativ 30 -35 de kilometri de municipiul Braşov, în apropierea unei zone împădurite.

Prefectul a declarat că la faţa locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar la ora actuală echipajul medical acordă îngrijiri pilotului, care “se pare că a fost uşor rănit”.

“Apelul a venit la Serviciul unic 112 de la un şofer care circula pe DN1 şi care a văzut din maşină ce s-a întâmplat. Echipajul de intervenţie a ajuns la faţa locului foarte rapid, în cel mult un sfert de oră”, a mai spus prefectul Ion Gonţea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că în momentul în care echipajul ISU a ajuns la locul incidentului, pilotul era în afara avionului, fiind în stare de şoc.

“I s-a acordat primul ajutor, este conştient, era pe picioarele lui când l-am găsit. El refuză să fie transportat la spital”, a spus Sfreja.

El a mai spus că a încercat o aterizare forţată din cauza vremii, aparatul de zbor răsturnându-se imediat după aterizare.

Potrivit primelor date, avionul de mici dimensiuni ar fi proprietatea personală a pilotului.

Antena3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.