Home » Aviatie militara, featured

Ungaria isi repara elicopterele de atac in Rusia

12 December 2017 3 Comments

Ungaria a decis sa trimita in Rusia 12 elicoptere Mil Mi-24 Hind pentru reparatii capitale si refacerea capabilitatii de zbor.

Cei de la Jane’s anunta ca la jumatatea lunii noiembrie a avut loc primul transport, un Antonov An-124 decoland de pe baza aeriana Kecksemet cu directia Sankt Petersburg avand la bord un numar neprecizat de Mi-24.

Contractul dintre Ungaria si Rusia a fost semnat pe 31 octombrie si este al doilea de acest gen, dupa cel pentru elicopterele Mi-17.

Ungaria are in dotare 20 de elicopere Mi-24 in variantele D si V, toate fiind primite cadou in anii ’90 din Germania, care le mostenise dupa unirea dintre RFG si RDG.

3 Comments »

 • Jap said:

  Hai măi fraților,nu sare nimeni cu pieptul înainte la comentat? Lăsați tot greul pe mine? Astai vina ta LanceRe,i-ai învățat numai cu articole cu f16. Dacă ungurii m-ai dădeau de pămînt cu un Gripen,să vezi atunci îngrămădeală la postat.

  • Marius said:

   De unde se vede treaba ca comentam doar ca sa… comentam!
   Care ar fi fort optiunile pentru RK? Ucraina? nu prea si-au lasat loc de “buna ziua”…

  • Pawlyk said:

   Noi nu comentam la comanda tavarase, asta e ceva ce tu nu bagi la capatana. Ce sa comentam la un articol pe care oricum majoritatea l-am citit pe Janes si care oricum nu ne streseaza pe noi cu nimic? Ca si noi, cu toata antipatia pe care o avem pt anumiti unguri, ei cauta sa-si modernizeze pe cat se poate anumite capabilitati pe care le au. Eu personal am spus-o de vreo 2-3 ori ca sunt lucruri pe care le apreciez de la rusi, designul de familie MiG 29 si Su 27 fiind in capul listei de fightere gen 4 alaturi de F-15,16 si 18 si apoi europenele, nu sunt fan delta wing. E o chestie de gust, subiectiva, dar orice pasionat de aviatie stie ca in AVIATIE ce e frumos zboara si bine, diferentele se fac pe electronica si eventual numar, numar de exemplare, ca sa fiu cat de cat inteles. Rivalitatea nu e identica cu ura, nu mai sariti de cur in sus cand ne “balacarim” din inertie, intre romani si unguri, romani si rusi, etc (sunt multe exemple dar nu prea imi pasa de restul) e un fel de sport national sa ne contram, bestelim, sa ne spunem pe nume mai mult sau mai putin bazate pe adevar. Incearca sa nu mai maltratezi limba romana, e singurul lucru care ma irita la tine,, sincer nu imi pasa daca esti siberian sau doar unul (de orice natie, inclusiv romana) care are afinitati pt tehnica ruseasca sau pt rusi in general. Nu e o invitatie la “pace”, in niciun caz (pastram spiritul rivalitatii), dar devine penibil sa ne “asteptam la colt” sa ne “dam in cap” (nu va ganditi la prostii :D) la fiecare articol despre tehnica NATO/URSS, pardon, Rusia. 😉 Sunt multe de spus dar, rahat,, nu suntem pe mess.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.