Home » Aviatie militara, featured

VIDEO | A treia livrare de Rafale pentru Egipt

9 April 2017 8 Comments

Egiptul a primit in aceasta saptamana a treia transa din lotul de 24 de avioane Dassault Rafale comandat in 2015.

Trei avioane “omnirol” frantuzesti au fost preluate de piloti egipteni si duse spre noua lor casa. Inainte de a pune rotile pe solul Egiptului, avioanele au survolat capitala Cairo.

Fie pretul de 5 miliarde de euro, fie avionul despre care nu putini ca e o bijuterie, cert este ca egiptenii par incantati de noile lor jucarii.

“The new Rafale aircraft are a powerful addition to the capabilities of our air forces, as they possess high-level technical characteristics and combat systems, enabling them to perform tasks over large ranges”, a declarat army spokesman Tamer Mahmoud.

In timp ce scriam asta mi-a trecut prin minte un gand nastrusnic. Cum ar fi ca peste o perioada de timp, mai mare sau mai mica, sa avem Rafale vs. F-35? 🙂

8 Comments »

 • LaCuscaPSD said:

  La noi vom mai astepta cred vro 5/10 ani pentru a 2 escadrila de f16….(daca mai o cumparam)

 • Johann said:

  Bravo lor pentru ca au putut “implementa” tehnologie avansata!

 • Jap said:

  Asta cu Rafale vs F-35 am ziso Yo primul acum 1 an jumate în urmă. Yo zic acum Rafale vs Su-30. Egiptenii m-ai primesc anul ăstă și prima tranșă din Mig35.

 • silance said:

  faptul ca occidentul si rusia inarmeaza tari de risc ca egipt, turcia, irak, arabia saudita, algeria m-i se pare riscant si de-a dreptul idiot. daca privim militar zona mediteranei si adunam – din postari oficiale, armatele a trei tari riverane mediteranei, turcia, algeria si egipt + maroc + cele ale tarilor din golf + iran , pakistan, malaezia si indonezia – toate tari musulmane sunt mult mai bine inzestrate militar decat tarile occidentale. cu arme noi si in cantitati mari – F16 (iordania, indonezia, turcia, maroc, pakistan, egipt) rafale (egipt, tari din golf), su30, s300 si s400, poate in viitor f35, scud, rachete, etc si cu o puternica ofensiva industriala militara – pakistan, emiratele arabe, arabia saudita, turcia, iran, indonezia, malaezia. si greseala inzestrarii se vede in afganistan, irak si siria unde de ani buni nato, rusia si care or mai fi se lupta impotriva armelor produse de ei. si iata ca nu reusesc nici macar sa stabileasca vreun armistitiu dar sa impuna pacea. In contextul asta, stau si ma intreb daca nu cumva e idiotenie sa continui sa-i inarmezi cu tehnica de ultima generatie tocmai pe cei pe care ii suspectezi ca finanteaza si produc terorismul mondial. sau o fi altceva?

 • Jap said:

  Iară anul trecut egiptenii au m-ai primit 12F-16 C/D noi nouțe,gratis,+motoare noi gratis+piese de schimb noi și gratis+armament nou nouț și gratis.

 • Cezar said:

  Ehheeeeeeeee…..un nou episod Israel vs Egipt? Putin probabil, nimeni nu are interes sa se capaceasca vecinii aia, nici macar ei insisi! 🙂

 • Jap said:

  Hamas și Isis ar vrea să se căpăcească ăia doi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.