Home » Aviatie civila, featured

VIDEO | Accident spectaculos cu doua avioane Airbus pe aeroportul din Istanbul

14 May 2018 No Comment

Un accident spectaculos a avut loc pe aeroportul Ataturk Internationa, din Istanbul, doua avioane Airbus fiind implicate. Si spun spectaculos pentru ca nimeni nu a fost ranit, deci povestea poate fi privita cu destul de multa detasare.

Un Airbus A321 (TC-JMM) al celor de la Turkish Airlines, proaspat aterizat la Istanbul, ar fi trebuit sa ajunga pe o pozitie de parcare inainte de debarca pasagerii, insa, dintr-un motiv pe care nu l-am vazut inc public, a fost oprit cu cateva zeci de metri bune inainte de repsectiva pozitie.

Asta a facut ca un Airbus A330 (HL7792) al celor de la Asiana Airlines care se pregatea de decolare sa ii loveasca stabilizatorul vertical cu planul drept.

A330 rula pe o bretea in conditii care par absolut normale, A321 fiind oprit complet aiurea din cate se pare.

In urma incidentului, deriva avionului Turkish Airlines a fost distrusa, iar aripa dreapta a aparatului Asiana a suferit, de asemenea, avarii majore.

Cum spuneam, nimeni nu a avut de suferit, dar ramane un incident costisitor pentru companii. Eu unul sunt curios daca se va dovedi un incident de dirijare la sol, ceea ce pare oricum privesti, sau daca a fost o eroare a unuia dintre echipaje.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.