Home » Aviatie militara, featured

VIDEO | Gripen E, prezentat oficial

20 May 2016 2 Comments

gripenIn urma cu doua zile, suedezii de la Saab au prezentat oficial noul Gripen E, adica Gripenul de generatie 4++ cu toate dichisurile pe care le-au putut pune pe el.

Este primul Gripen E construit sa fie Gripen E, pentru ca, daca va amintiti, exista si un fel de demonstrator tehnologic dezvoltat dintr-un C.

Asta e de sine statator si este primul dintr-o serie de trei avioane care vor fi utilizate pentru teste in perioada urmatoare.

2 Comments »

 • Jap said:

  Și cînd te gîndești că pe ăsta trebuia să scrie RoAF și dobitocii au luat rapandulele alea expirate și se mai și laudă,parcă te bate gîndul să emigrezi în Botswana. Forța fie cu boșimanii.

 • alex2 said:

  Botswana e chiar un candidat serios la Gripen C/D, negociaza in prezent cu Suedia pentru cateva avioane.

  Romania a avut de ales intre a avea un avion propriu si o industrie aeronautica si ideea de a se baza doar pe aliatul american si s-au gandit sa-i faciliteze aerodromurile si comonalitatea.

  Greu de zis daca politicienii romani au ales bine sau gresit, sa speram ca nici nu vom afla pe pielea noastra.

  Totusi, nu e timpul pierdut sa mai faca ceva pentru industria locala. Noroc ca americanii inca nu au trainer – altfel il luau si pe ala. Vom vedea ce se intampla si in competitia de trainere din SUA, daca castiga echipa Boeing-Saab, cum se vorbeste acum, sau echipa LM-KAI. M-346 e rusesc la origine, greu de crezut ca il iau americanii, dar nu imposibil.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.