VIDEO | Gripen E, prezentat oficial

gripenIn urma cu doua zile, suedezii de la Saab au prezentat oficial noul Gripen E, adica Gripenul de generatie 4++ cu toate dichisurile pe care le-au putut pune pe el.

Este primul Gripen E construit sa fie Gripen E, pentru ca, daca va amintiti, exista si un fel de demonstrator tehnologic dezvoltat dintr-un C.

Asta e de sine statator si este primul dintr-o serie de trei avioane care vor fi utilizate pentru teste in perioada urmatoare.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
alex2Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Și cînd te gîndești că pe ăsta trebuia să scrie RoAF și dobitocii au luat rapandulele alea expirate și se mai și laudă,parcă te bate gîndul să emigrezi în Botswana. Forța fie cu boșimanii.

alex2
Guest
alex2

Botswana e chiar un candidat serios la Gripen C/D, negociaza in prezent cu Suedia pentru cateva avioane. Romania a avut de ales intre a avea un avion propriu si o industrie aeronautica si ideea de a se baza doar pe aliatul american si s-au gandit sa-i faciliteze aerodromurile si comonalitatea. Greu de zis daca politicienii romani au ales bine sau gresit, sa speram ca nici nu vom afla pe pielea noastra. Totusi, nu e timpul pierdut sa mai faca ceva pentru industria locala. Noroc ca americanii inca nu au trainer – altfel il luau si pe ala. Vom vedea ce… Read more »