Vor sa-si plateasca datoriile cu… un avion!

Administratorii unei societăţi de pe raza sectorului 4 al Capitalei i-au lăsat fără replică pe edilii primăriei cu propunerea lor. Reprezentanţii companiei, care au de achitat bugetului local suma de 475.470 de lei sub formă de impozite şi taxe, au cerut autorităţilor să accepte un avion în contul sumei datorate.

Aparatul de zbor, de tip MD-83, e un avion de linie, cu două motoare, cu o capacitate de până la 172 de locuri şi indicat pentru zboruri pe distanţe scurte şi medii (până la 4.600 km).

Propunerea a fost făcută după ce firma a obţinut de la Consiliul Local Sector 4 eşalonarea plăţii datoriei către buget şi a mai rămas cu o obligaţie de plată care poate fi achitată până în 2015.

“Deşi suma restantă poate fi achitată până cel mai târziu în anul 2015, conducerea acestei companii s-a gândit la o modalitate cât se poate de originală, prin care creanţa să fie stinsă: a propus Primarului Cristian Popescu – Piedone darea în plată spre Primăria Sectorului 4 a unui avion de linie, tip MD-83”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Primăria Sectorului 4.

Avionul oferit a fost însă refuzat de Primăria Sectorului 4, care a precizat că, pentru stingerea datoriei, firma ar putea să vândă avionul şi să obţină astfel banii necesari.

“Îmi cer scuze, aeroport încă nu am construit, avem doar un heliport, în Parcul Lumea Copiilor, pe care nu pot ateriza în niciun caz avioane de linie”, spune primarul Piedone, citat în comunicat.

Gandul

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of