Wizz Air isi reduce zborurile catre Spania

Compania low-cost Wizz Air a anunţat, miercuri, că va reduce numărul de zboruri din orarul de iarnă pe două rute spaniole, după ce guvernul Spaniei a impus de la 1 iulie taxe de aeroport semnificativ mai mari, în special pentru aeroporturile din Barcelona şi Madrid.

Această creştere a taxelor, spun reprezentanţii Wizz Air, vine după s-au cheltuit miloane de euro în modernizările inutile şi construcţii de noi terminale.

Potrivit companiei, guvernul spaniol va forţa acum pasagerii liniilor aeriene să plătească pentru noile terminale extravagante sub forma taxelor excesive de aeroport.

“Wizz Air regretă că este nevoită să-şi reducă investiţiile în Spania, ceea ce va conduce la reducerea unor zboruri din orarul de iarnă pe rutele disponibile din România, către Barcelona, Madrid şi Valencia. Este regretabil că guvernul spaniol a impus o creştere a taxelor într-un moment în care traficul de pasageri trebuie stimulat, iar locurile de muncă în industria turismului sunt necesare”, a declarat într-un comunicat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Pentru acest an Wizz Air estimează o creştere de două cifre şi anunţă că îşi va muta o parte din zborurile către Spania în alte ţări, “unde turismul şi liniile aeriene sunt binevenite”, prin taxe de aeroport scăzute.

“În timp ce Spania va pierde mii de pasageri, Wizz Air va continua să-şi extindă reţeaua cu noi destinaţii din România”, a mai spus Carvalho.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri în ultimele 12 luni, iar estimările pentru acest an sunt că se va ajunge la 12 milioane de pasageri. Flota companiei este compusă din 39 aeronave Airbus A320, care operează de la 15 baze aflate în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Cehia, Serbia şi Lituania.

Gandul

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of