Home » Aviatie militara, featured, Spectacole aviatice

Yak-130 la Farnborough 2012 | VIDEO

13 July 2012 No Comment

Rusii au adus la Farnborough cea mai noua bijuterie a aviatiei lor militara, Yak-ul 130, avion avansat de antrenament ce poate fi convertit rapid si pentru misiuni CAS.

Aparatul celor de la Yakovlev a fost aproape sa nu primeasca aprobarea pentru a decola in prima zi de show, englezii fiind uimiti de sistemul de protectie a gurilor de admisie.

Conducatorul de zbor de la Farnborough in ziua de luni le-a interzis, in prima faza, rusilor sa decoleze pentru ca Yak-ul 130 avea gurile de admisie blocate. Oficialii au explicat ca este vorba de un sistem de protectie perfect functional, menit sa blocheze absorbtia obiectelor de pe pista la decolare si aterizare.

Chiar si asa, englezii au cerut lamuriri suplimentare si promisiuni referitoare la capacitatea avionului de a se ridica in aer 🙂

Mai jos, clipul video cu evolutia Yak-ului de luni. In primele secunde, pe faza de decolare, se vede clar sistemul de protejare a admisiei in functiune:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.