Home » Aviatie civila, featured

Zborul 7K9268 al Metrojet a cazut in Egipt

1 November 2015 One Comment

Foto: Jetphotos

Foto: Jetphotos

Un avion Airbus A321 al companiei Metrojet, care efectua cursa 7K9268 dintre Sharm El-Sheikh si Sankt Petersburg, s-a prabusit sambata in Sinai.

Toti cei 224 de oameni aflati la bord au murit. Este, asadar, inca o tragedie care loveste lumea aviatiei.

Pentru ca accidentul este inca foarte proaspat in memoria colectiva, informatiile despre acesta sunt contradictorii, asa ca vom incerca sa prezentam ceea ce se stie cu o mare doza de certitudine.

Asadar, Airbusul a decolat de pe aeroportul egiptean la ora 03.50 UTC, iar dupa 23 de minute ar fi disparut de pe radare. Comandantul ar fi anuntat ca avionul are probleme tehnice si a solicitat schimbarea rutei, poate chiar revenirea la aeroport.

In acelasi timp, cei care au monitorizat aparatul de zbor spus ca, inainte de prabusire, viteza ar fi scazut brusc si aeronava a intrat intr-un picaj accentuat.

O grupare terorista afiliata cumva la Statul Islamic a revendicat doborarea avionului, insa povestea pica din start din moment ce comandantul a anuntat ca are probleme tehnice.

One Comment »

  • Jap said:

    Cică pînă la urmă islamiști l-au doborît, au postat un video,acum orice variantă e posibilă și oricum nu mai contează varianta oficială.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.