Home » Aviatie sportiva, featured, Spectacole aviatice

Zlinurile 50LS ale Aeroclubului Romaniei au ajuns acasa | Foto

22 July 2013 No Comment

zlin 50Cele doua avioane Zlin 50LS ale Aeroclubului Romaniei, trimise la reconditionat in Cehia, au ajuns, duminica, acasa.

Aparatele, inmatriculate YR-ZAX si YR-ZAY, au aterizat pe pista aerodromului Clinceni, fiind luate imediat in primire de o multime entuziasmata. Iar acest entuziasm a fost mai mult decat justificat.

Cele doua avioane, care au zacut in hangarele Aeroclubului vreme de douazeci de ani, au fost refacute complet la fabrica-mama Zlin, din Cehia.

Ba chiar au primit si o schema de vopsea care aduce aminte de Patrula Romaniei… Zlinurile 50LS vor fi folosite, in prima faza, pentru antrenamentul Lotului National de Acrobatie.

Acest tip de avion are o istorie bogata in aeronautica romaneasca, una dintre primele formatii de acrobatie de la noi folosind Zlinul 50LS.

Prima ocazie in care cele doua aparate vor iesi in lume va fi Bucharest International Air Show, BIAS 2013 pe scurt, mitingul aerian organizat la aeroportul Baneasa sambata, 27 iulie.

Un Zlin va fi expus static iar celalalt se va lasa admirat din aer, urmand a executa o mica demonstratie aeriana.

Imaginile vin de pe pagina de Facebook a Aeroclubului Romaniei pe care trebui s-o accesati pentru a vedea si alte fotografii de exceptie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.