Home » Aviatie militara, featured, headline

因為我是倒. Sau ce le-au facut chinezii americanilor

19 May 2017 5 Comments

因為我是倒 ar insemna, conform google translate, ca n-am facut cursuri la Beijing, “because I was inverted” sau pe-acolo si-am sa va spun imediat care e legatura.

Recent, prin Marea Chinei de Est a avut loc un incident dragut. Doua J-15 chinezesti au interceptat un avion de cercetare, WC-135 Constant Phoenix, si s-au distrat in timp ce-au facut asta.

Potrivit americanilor, cele doua avioane s-au apropiat la mai putin de 50 de metri de cvadrimotorul american, iar un chinezoi le-a aratat pasarica zburand inversat in stilul lui Maverick din Top Gun. Ati inteles acum titlul? :))

Americanii s-au activat, au dat-o in manevra periculoasa si asa mai departe, urmand a discuta cu mancatorii de orez pe canalele diplomatice.

Mie, treaba asta imi arata ca baietii cu J-urile incep sa aiba incredere in ei. Daca pana acum erau sfiosi, iata ca mai nou incearca provocari dragute. Pentru ca si ei, ca si americanii, sunt constienti ca interceptiile in ADIZ sunt doar antrenamente si nimic mai mult.

Sunt curios insa cum primesc pilotii americani manusa chinezeasca. Pentru ca e si o provocare profesionala.

5 Comments »

 • noairbag said:

  pai s-a mai intamplat odata, ba chiar mai rau

 • Jap said:

  Avioanele chineze erau Su-30,nici decum J-15. J-15 este versiunea navală care există pe Liaoning. ‘…cum primesc piloții americani,mănușa chinezească?’ Păi la ora actuală nici o variantă de F/A-18 nu are nici o șansă în fața Su-30. Asta au ziso chiar piloții canadienii cînd au fost pe la noi.

  • Mig-21 LanceR said:

   si de ce nu puteau fi J-15? avionul este operational din cate am citit.

   Mi se pare tras de par sa spui ca orezarii au facut schema din Top Gun cu un WC-135, care nu este un avion de lupta. Din ce-mi pot imagina eu schema este realizabila doar intre avioane de lupta, nu vad cum ar fi putut observa americanii ca un ciainiz zboara inversat deasupra lor, nu au cum, nu au cupola de sticla.

 • Jap said:

  J-15 există doar pe Liaoning,la ora aceia Liaoning nu era prin zonă. LanceR cînd a tradus a încurcat ‘ciainizăriile’. Se întîmplă și la case m-ai mari. Forța fie cu goagălul translate.

 • Adi said:

  Pana si un pusti de 16 ani le-ar arata degetul unora intr-un asemenea avion daca avionul in care zboara el poate sa o ia la fuga. Nu conteaza ca era SU30 sau J15, in ambele poti sa faci pe durul cu un dulap cu aripi care nu riposteaza.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.