10% din agngajatii Tarom isi vor pierde locurile de munca

tarom2Compania de transport aerian, Tarom, vrea sa renunte la 10% din angajati pe parcursul acestui an, totul facand parte din planul de a readuce operatorul national pe profit incepand cu 2015.

Angajatii nu vor fi dati afara, ci vor avea optiunea de a pleca din companie.

“Începând din această lună se va implementa un program de retragere voluntară a personalului, care se va efectua conform unor măsurători şi în mod controlat. Acest program se va desfăşura pe toată durata anului 2013 şi va fi revizut la sfârşitul anului pentru a vedea dacă este nevoie să fie prelungit şi în anul 2014. Obiectivul acestui plan este reducerea lunară a personalului astfel încât operaţiunile companiei să nu fie afectate sau întrerupte. Obiectivul este ca până la sfârşitul anului personalul companiei să fie redus cu 10%”, se arata intr-un comunicat al Tarom.

Fara a detalia, noua conducere a anuntat practic ca vrea sa scape de o zecime din angajati. Nu se stie deocamdata cum vor fi “convinsi” angajatii sa plece, insa, probabil, va fi vorba de plata unor salarii compensatorii.

Potrivit proiectului de buget pe 2013, Tarom ar putea incheia acest an cu putin peste doua mii de angajati, in timp ce in 2012 in acelasi proiect de buget au fost cuprinsi aproape 2.200 de angajati.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of