15 piloti romani vor fi pregatiti pentru F-16

f-16 mig 21 CTMinistrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca 15 piloti si 83 tehnicieni din cadrul Fortelor Aeriene Romane vor fi pregatiti pentru a putea opera cele 12 avioane F-16 la mana a treia ce vor fi achizitionate de tara noastra din Portugalia.

Dusa continua sa prezinte preconizata achizitie a unei escadrile de avioane vechi, ca sa nu le spun arhaice, ca pe o mare realizare, insa pe tema asta vom dezbate in curand.

Acum important este ca ministrul nostru a precizat ca numai 15 piloti si 83 de tehnicieni vor fi trimisi la scolarizare si perfectionare in Portugalia si SUA, asta pentru ca programul de pregatire se va desfasura in doua etape.

Interesant este ca fostul ministru, si el obsedat de F-16 vechi si hingherit in doua forte aeriene, sustinea ca in cele peste 600 de milioane de euro pe care le vom plati portughezilor intra doar prima parte a instruirii, urmand ca cea de-a doua, cea mai importanta, sa fie contractata si platita separat americanilor.

O alta precizare interesanta a ministrului Dusa a fost ca F-16 vor opera de pe aerodromurile Borcea si Campia Turzii, nu numai de pe acesta din urma, cum se “scapase” atunci cand a anuntat finalizarea acordului cu portughezii.

Despre F-16 vechi, scump si nerentabil in Romania vom discuta in curand.

7
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ovidius Bucurus sau Lorem Ipsum? | BETOCezarAdminNight-elf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Night-elf
Guest

L-am auzit acum 2 zile pe Niels Schneker vorbind despre faptul ca F-16 la nivel Block 40 ar fi o alegere naturala pentru Romania, dat fiind ca nu avem nevoie de ceva mai mult, si ca pentru mili… pardon, politie aeriana ar fi arhisuficient ce s-a contractat acum. Bun, aici poate are dreptate. Prietene, dar de ce sa reduci o forta aeriana membra NATO care sta bot in bot cu rusii si cu Ucraina la UNA bucata escadrila de politie aeriana?

Night-elf
Guest

Si mai zicea cea Schneker – nu ca ar fi vreo autoritate in materie dar trecutul lui militar il recomanda, totusi. Ca orele de antrenament s-ar putea sa nu fie platite chiar din buzunarul armatei romane, ci ca s-ar putea sa faca parte din ceva programe decontate de NATO and all. E posibil, nu zic nu. Bun, revenind, bineinteles ca orice politician o sa promoveze ca pe o mare realizare ce se intampla in mandatul lui. Niciodata nu o sa-l auzi zicand ca doar armatele de prin Africa mai cumpara tehnica de lupta la mana a 3-a. Sincer sa fiu… Read more »

Night-elf
Guest

Nu stiu sa faca lobby pt LM, pana una alta el a zburat avioanele alea si e firesc sa fie atasat de ele. Avioanele alea or sa fie cumparate din Portugalia si nu stiu sa ajunga vreun ban la LM.

Cezar
Guest
Cezar

Dar pana la urma, modificate fiind aproape in totalitate, dupa cum latrau cateii puterii pe la TV zilele trecute, la ce nivel vor ajunge? Cat de performante vor fi ele in raport cu ce scoate LM acum/Block 60, parca? Si daca se va lua decizia refacerii cu Elbit, cu ce au ei mai bun azi, sa zicem….la ce nivel de performanta vor ajunge ele, mai ales in raport cu ce poate face LM…sunt mai bune, mai proaste sau mai ieftine si cam atat?