Home » featured, headline, Istorie

A day at The Royal Air Force Museum – London

14 March 2018 No Comment

Anul trecut am avut ocazia de a vizita “ramura” londoneza a Royal Air Force Museum si, dupa lupte seculare, am gasit timpul necesar pentru a va povesti ce e pe-acolo.

Am sa incerc sa evit comparatiile cu ce e la noi pentru ca, stiti, fiecare dupa posibilitati. De asemenea, n-am sa va fac nici turul virtual al muzeului, ci am sa va spun doar ce mi-a placut acolo si de ce as reveni.

In primul rand, trebuie sa precizez ca am vizitat muzeul intr-o perioada in care oamenii lucrau la ridicarea unui nou pavilion, despre care am inteles ca va deveni cel central din aceasta vara, cand RAF aniverseaza centenarul. Prin urmare, pe-afara n-am prea avut ce sa vad, in afara de noroi, muncitori si masini.

Inauntru e o cu totul si cu totul alta poveste, iar exponatele sunt cu adevarat pretioase. Si zau ca poti pierde o zi printre ele fara sa iti dai seama.

Bun, hai sa vedem ce mi-a placut, fara a fi intr-o ordine a preferintelor. Mi-a placut foarte mult Vulcanul, mai ales ca are un fel de mini-cinema in trapa de sub el si imaginile sunt foarte interesante. Mi-a placut Lancasterul despre care am citit niste carti geniale.

Am vazut pentru prima data Fw-190, Ju-87 sau Bf-109, alte avioane pe care le visam.

Unul dintre cele mai impresionante avioane, pentru mine unul, a fost Lightningul cu ale lui motoare asezate cat se poate de nenatural, dar care arata atat de bine.

Si am avut sansa sa prind o zi in care, intr-unul dintre hangare, oamenii munceau la reconditionarea unui Mustang, ceea ce mi s-a parut foarte tare.

Am pentru voi un mic album foto postat pe pagina noastra de Facebook (va invit sa dati un like daca nu ati facut-o deja), dar va spun ca merita sa vizitati muzeul daca aveti drum prin Londra si sunteti pasionati de aviatie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.