A doua escadrila de F-16 second hand pentru Romania

f16Romania va cumpara in viitorul se pare destul de apropiat inca o escadrila de avioane F-16. Tot second, binenteles, si din cate se pare tot A/B-uri MLU.

Ministrul Apararii a anuntat ca a fost trimisa deja o RfI (request for information) catre sase state aliate, membre NATO, care ar avea F-16 de dat.

“Urmărim să achiziționăm din excedentul disponibil al unor aliați aparatură care este în resurse, este performantă, este operațională. Nu pot să subscriu la etichetarea lor ca fiind de mâna a doua. Nu știm de unde le vom achiziționa. Deocamdată am lansat o cerere de informații de la toate țările aliate care au în dotare asemenea aparate, inclusiv de la SUA și cinci aliați europeni. Așteptăm răspunsurile lor să vedem în ce direcție ne putem duce”, a spus ministrul la Europa FM.

Prin urmare, avem solicitare trimisa catre Statele Unite si cinci state europene – la o prima strigare am zice Portugalia, Belgia, Olanda, Danemarca si, probabil, Norvegia. Pe greci i-as sari din schema pentru ca ale lor sunt prea noi pentru noi 🙂

Romania va avea asadar 24 de avioane F-16 AM/BM, ceea ce ma face sa cred ca LanceR-ele noastre mai au zile foarte-foarte putine in seriviciu.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
liberalistulJapAiurel Vlaiciu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

Normal că nu subscrie la etichetare. Le ia de la o doamnă pensionară care le-a ținut în hangar că erau ale soțului care a murit imediat după ce le-a cumpărat și ea n-a avut brevet și oricum abonamentul la avioanele de pasageri e gratis pentru pensionari și sînt ca noi, bos! Au și taxa plătită, să moară familia mea cu mascații!

Trist bă, trist. Rămînem ceea ce am fost din 90 încoace: groapa de gunoi a altora și slugile lor preaplecate.

liberalistul
Guest
liberalistul

nu înţeleg ce e trist. e un upgrade major raportat la ce poate românul să câştige şi să producă ca şi PIB. nici de ce achiziționarea lor înseamnă să fii slugă nu înţeleg, suntem o populaţie de 17 mil, cu antecedente istorice destul de grave, ar fi chiar senzaţional să producem propriile avioane echivalente. nu am putut o face în 40, în 60, în 80, de ce am putea acum? şi e ok, important este să avem avioane compatibile nato, un program de training de piloţi, mentenanţă şi integrare în nato. nu cred că se poate cere mai mult.

liberalistul
Guest
liberalistul

ah da, şi în ce fel înainte de 90 am fost mai independenţi, chiar îmi este de neînţeles. adică după 90 am început să fim sub ocupaţie. din 45 în 89 am fost liberi ca fluturele. liberi să ne dezvoltăm pe calea materialismului marxist. ne a cam ieşti ce să spun. mortalitate ca în africa, durată de viaţă sub orice ţară europeană, economie incapabilă să producă şi un şurub bun.

Jap
Guest
Jap

Nu mai stați pe gînduri mergeţi acum și le luaţi pe toate ca dacă nu vin bulgarii și le cumpără ei.