A treia stea pentru comandantul Aviatiei Militare

sofSeful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, comandantul Aviatiei Militare din tara noastra, generalul Laurian Anastasof, a primit cea de-a treia stea.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, “Sof”, asa cum i se spunea in perioada in care era pilot operativ, a fost inaintat la gradul de general locotenent.

Laurian Anastasof a fost unul dintre pilotii foarte buni ai Romaniei, accederea sa in cea mai importanta functie din aviatia militara fiind, la vremea respectiva, o surpriza foarte placuta pentru mine.

Pilot militar format la Baza 86 Aeriana Borcea, acolo unde a zburat 11 ani, in perioada 1990-2001, generalul Anastasof ocupa functia de Sef al Statului Major al Fortelor Aeriene de la sfarsitul anului 2013, inainte de acest moment el fiind timp de patru ani comandantul Bazei 71 Aeriene Campia Turzii.

Nu vreau sa fac un soi de elogiu, asa ca ma opresc aici. Am vrut doar sa marchez acest moment important.

P.S. Chiar daca nu sunteti la curent cu noutatile din aviatia militara, e posibil ca numele Laurian Anastasof sa vi se para cunoscut. Asta pentru ani de zile a fost unul dintre oamenii care ne-au incantat cu MiG-ul 21 la mitingurile aeriene. V-am spus doar ca a fost un pilot foarte bun.

7
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
VPetreLanceRcristian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
cristian
Guest
cristian

Pentru ce a primit a treia stea ? Pentru ca lasa sa “rugineasca” 16 avioane MIG 29, care zac pe Kogalniceanu ? In loc sa faca ceva sa le reabiliteze ?

Petre
Guest
Petre

Bine dar ce mare chestie a facut de l-au ridicat astia in grad. Trebuie sa faci -sa ai merite deosebite pentru asa ceva. Acum cu bugetul ala rupt in fund merita “jeneralul” asta bani mai multi ?

V
Guest
V

Chiar ma intreban cum de a ramas singurul sef de stat major cu doua stele. Marina si Terestre au fost inaintati in vara.