Accident cu un elicopter IAR-316B

iarMinisterul Apararii a anuntat vineri ca un elicopter IAR-316B al Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene a fost implicat intr-un accident.

Din primele informatii, accident pare prea mult spus, fiind mai mult un incident de zbor in timpul unui zbor de instructie.

“Vineri, 22 august, în jurul orei 12.30, un elicopter IAR-316 B, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a atins accidental solul cu partea posterioară, pe timpul unui zbor de instrucţie, în cadrul exersării manevrelor de aterizare/decolare la punct fix/platformă.

Echipajul aeronavei, format din doi piloţi şi mecanicul de bord, a părăsit aeronava în deplină siguranţă. Aceştia nu au acuzat probleme de sănătate, dar conform procedurilor standard, sunt evaluaţi medical.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene se află la faţa locului pentru investigarea tehnică a evenimentului”, se arata intr-un comunicat al MApN.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRJapCristian Deceanu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cristian Deceanu
Guest
Cristian Deceanu

Exprimarea este gresita ! Comunicatul Ministerului apararii este corect : a fost vorba, intr-adevar, de un ACCIDENT. Incidentele sunt situatiile care incalca procedurile si normele dar nu provoaca pagube materiale !!!! Aici fiind vorba de avarierea aeronavei, discutam despre un accident. Daca era vorba si de victime umane (bine ca nu a fost cazul) atunci discutam despre o tragedie.

Spor la zbor !

Jap
Guest
Jap

Accident sau incident?era asigurat?cine platește paguba?daca cei trei se gasesc vinovati ce patesc?