Home » Aviatie sportiva, featured, headline

Accident de planor la Iasi. Rani multiple pentru pilot | Video

3 October 2012 No Comment

Un accident mai putin obisnuit a avul loc marti in Iasi, acolo unde planor s-a prabusit de la o inaltime de aproximativ 50 de metri.

Pilotul a scapat cu viata, insa s-a ales cu multiple fracturi ale membrelor, fiind preluat imediat de un echipaj al ambulantei.

Din primele informatii, accidentul s-a petrecut imediat dupa ce aparatul de zbor a fost eliberat din cablul mosorului, insa deocamdata nu se stie daca este vorba de o defectiune tehnica sau daca pilotul a declansat prea devreme si s-a angajat.

Pilotul, Daniel Chiriţă, in varsta de 36 de ani, era la a 10-a iesire cu “simpla”, el fiind in proces de brevetare.

“S-a înregistrat dosar penal cu privire la incidentul aviatic. Ne aflăm în faza actelor premergătoare, în sensul că o echipă formată din procurori şi poliţişti s-au deplasat la locul incidentului. S-au făcut cercetări la faţa locului, măsurători şi au fost audiaţi martori. Se merge deocamdată pe două ipoteze de lucru. Una ar fi o eroare din partea pilotului planorului respectiv, iar o altă ipoteză ar fi aceea a unei defecţiuni la mosorul folosit pentru propulsarea planorului respectiv”, a declarat procurorul Diana Burlacu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Starea pilotului este buna, el urmand a se recupera dupa acest accident.

“Pacientul prezintă politraumatisme, traumatism craniocerebral cu pierdere de cunoştinţă, contuzie toraco-abdominală, fractură de bazin, fractură de gambă stângă şi ruptură de muşchi la braţul stâng. A fost operat, este ventilat mecanic, e stabil şi se află internat la Ortopedie”, spune doctorul Gabriel Perianu, medic de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.