Accident de planor la Iasi. Rani multiple pentru pilot | Video

Un accident mai putin obisnuit a avul loc marti in Iasi, acolo unde planor s-a prabusit de la o inaltime de aproximativ 50 de metri.

Pilotul a scapat cu viata, insa s-a ales cu multiple fracturi ale membrelor, fiind preluat imediat de un echipaj al ambulantei.

Din primele informatii, accidentul s-a petrecut imediat dupa ce aparatul de zbor a fost eliberat din cablul mosorului, insa deocamdata nu se stie daca este vorba de o defectiune tehnica sau daca pilotul a declansat prea devreme si s-a angajat.

Pilotul, Daniel Chiriţă, in varsta de 36 de ani, era la a 10-a iesire cu “simpla”, el fiind in proces de brevetare.

“S-a înregistrat dosar penal cu privire la incidentul aviatic. Ne aflăm în faza actelor premergătoare, în sensul că o echipă formată din procurori şi poliţişti s-au deplasat la locul incidentului. S-au făcut cercetări la faţa locului, măsurători şi au fost audiaţi martori. Se merge deocamdată pe două ipoteze de lucru. Una ar fi o eroare din partea pilotului planorului respectiv, iar o altă ipoteză ar fi aceea a unei defecţiuni la mosorul folosit pentru propulsarea planorului respectiv”, a declarat procurorul Diana Burlacu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Starea pilotului este buna, el urmand a se recupera dupa acest accident.

“Pacientul prezintă politraumatisme, traumatism craniocerebral cu pierdere de cunoştinţă, contuzie toraco-abdominală, fractură de bazin, fractură de gambă stângă şi ruptură de muşchi la braţul stâng. A fost operat, este ventilat mecanic, e stabil şi se află internat la Ortopedie”, spune doctorul Gabriel Perianu, medic de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of