Home » Aviatie civila, featured, headline

Aeroport international la Adunatii Copaceni, gata in 2015

19 April 2012 No Comment

Una dintre cele mai mari linii low cost este dispusă să construiască un aeroport privat în Adunaţii Copăceni. Investitorul a cumpărat 300 de hectare chiar lângă drumul care leagă Bucureştiul de Giurgiu, iar lucrările vor începe la sfârşitul acestui an şi ar trebui să dureze până în vara lui 2015.

Pentru a rezolva şi problema transportului, autorităţile se gândesc să construiască două linii de metrou: una din Giurgiu şi alta din Capitală.

Deşi investiţia totală este de aproximativ 230 de milioane de euro, patronul companiei low cost va deţine doar 50% din viitorul aeroport, jumătate fiind finanţată de alţi potenţiali investitori. Noul aeroport va găzdui în medie două milioane de pasageri pe an.

Aeroportul va avea o singură pistă, cu o lungime totală de 3.200 de metri, orientată Est-Vest, potrivit dcnews.ro. Acesta se va afla la 22 de kilometri de Bucureşti, 40 de kilometri de Giurgiu sau 50 de kilometri de Russe, Bulgaria.

Lucrările vor începe la sfârşitul acestui an şi ar trebui să dureze până în vara lui 2015.

Ideea construcţiei la Adunaţii Copăceni a unui aeroport internaţional nu este nouă. Primul care s-a gândit la un astfel de plan a fost Nicolae Ceauşescu. Cu aceeaşi idee a cochetat şi Guvernul Tăriceanu, în 2008.

Jurnalul

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.