Aeroportul Suceava, redeschis dupa modernizare

Foto: aeroportsuceava.ro
Foto: aeroportsuceava.ro
Aeroportul Internaţional Suceava, modernizat printr-un proiect în valoare de 105 milioane de lei din fonduri europene, a fost redeschis, duminică, după mai mult de un an de lucrări.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că aeroportul a fost deschis traficului internaţional începând de duminică şi chiar în cursul serii va ateriza o cursă charter, iar din 12 noiembrie Tarom ar urma să reia cursele regulate.

El a precizat că până în 10 decembrie vor continua lucrările la aeroport, fiind vorba despre amplasarea de acostamente pentru creşterea siguranţei, investiţia fiind asigurată din fonduri europene.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că aeroportul sucevean va intra într-o nouă etapă de modernizare ce presupune amenajarea celui de-al doilea terminal pentru pasageri şi cargo. El a precizat că instituţia pe care o conduce va pune la punct o strategie de marketing pentru atragerea de operatori privaţi pe aeroportul sucevean.

Nechifor a mai spus că, din 9 noiembrie, CJ Suceava va adopta noile tarife aeroportuare, iar după această dată se vor putea încheia contracte cu companiile low-cost sau cu alte companii care vor dori să opereze pe aeroportul sucevean. Destinaţiile vizate de autorităţile sucevene sunt Marea Britanie, Spania, Italia şi Germania.

“Marea Britanie este o ţintă pentru noi, iar Spania, Italia şi Germania sunt ţări emitente de turişti”, a spus Nechifor.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare în 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei, din fonduri europene. Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi s-au modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control şi a fost pregătit terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.

Lucrările de modernizare la aeroport au fost realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care a instalat aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

MEDIAFAX

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of