Aeroportul Tuzla, deschis traficului international de calatori si marfuri

Litoralul romanesc ar putea avea un nou aeroport international, cel din Tuzla fiind pe punctul de a fi deschis traficului de calatori si marfuri.

Conform unui proiect de Hotarare de Guvern, initiat de Ministerul Transporturilor, Aeroportul Tuzla va fi deschis traficului international de calatori si de marfuri. În acest scop, actul normativ prevede înfiintarea punctului de trecere a frontierei de stat si a punctului vamal.

Masura este luata la solicitarea firmei Regional Air Services, proprietar si administrator al aeroportului, care detine „Certificatul de autorizare aerodrom”, eliberat de Autoritatea Aeronautica Civila Româna.

În prezent, aceasta desfasoara, pe Aeroportul Tuzla, operatiuni aeriene de transport public, aviatie generala si lucru aerian. În 2010, s-a înregistrat un trafic de 15.062 pasageri, iar în anul 2011, de 13.948 pasageri.

Regional Air Services SRL este autorizata sa efectueze si zboruri cu elicoptere deasupra marii. Ea are în operare elicoptere capabile sa participe la operatiuni de cautare – salvare deasupra Marii Negre, precum si la transportul personalului la platforme petroliere pozitionate în afara apelor teritoriale ale României.

Prin pozitia sa geografica, Aeroportul Tuzla asigura operarea în conditii optime (încarcatura maxima si consum minim de combustibil) a aeronavelor angajate în operatiunile aeriene deasupra Marii Negre. Executarea unor astfel de zboruri de pe Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu”, situat la distanta mai mare fata de tarm, face sa creasca costurile (încarcatura mai mica si consum mai mare de combustibil), fiind necesara totodata penalizarea aeronavelor la încarcatura comerciala, pentru a se asigura operarea în siguranta a acestora, se arata în referatul de motivare a proiectului de act normativ.

fly-ra.com

Foto: Bogdan Belu

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MișuuPips Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pips
Guest
Pips

Pentru cei care nu stiu asta deja, Tuzla este singurul aeroport din tara care nu a primit niciodata finantari nerambursabile sau ajutoare de stat si singurul care plateste impozit pe teren. Este cel mai dezavantajat aeroport din Romania. In ciuda acestui fapt, a fost premiat in anul 2009 de catre Airport Formum drept “cel mai dinamic aeroport din Romania” si ocupa locul 4 in ceea ce priveste numarul de miscari de aeronave si un loc fruntas in ceea ce priveste numarul de pasageri.

Mișuu
Guest
Mișuu

Un lucru intelept! Aeroportul Tuzla este singurul aeroport din România care a construit infrastructura aferentă punctului de trecere a frontierei în perfectă conformitate cu manualul Schenghen și singurul care a susținut cheltuiala din bugetul propriu !