Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured, headline

Airbus A350, aproape de primul zbor

4 June 2013 No Comment

airbus a350Prototipul avionului A350-900 al celor de la Airbus se apropie cu pasi foarte repezi de momentul primului zbor.

In data de 2 iunie, avionul inmatriculat MSN1 a fost scos in lume dupa ce a iesit de la vopsit, fiind pornite cele doua motoare Rolls-Royce Trent XWB.

Doua zile mai tarziu, aparatului i-a fost desemnat echipajul ce va efectua zborul inaugural. Astfel, echipa de sase oameni va fi condusa de Peter Chandler, pilot sef la Airbus. Alaturi de el se vor mai afla Guy Magrin, pilot de teste, Pascal Verneau, inginer de zbor, Fernando Alonso, flight operations chief, Emanuele Costanzo, inginer de zbor, si Patrick Du Che, seful departamentului pentru zboruri de incercare.

Inca nu se stie data exacta a prototipului Airbus A350, insa ea nu mai poate fi amanata prea mult.

In perioada urmatoare avionul va incepe rulajele pe pista, apoi va urma rulajul in regim de viteza, pana la desprinderea jambei fata si, in fine, prima decolare.

Pana acum au fost facute 616 comenzi ferme pentru noul avion.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.