Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured, headline

Airbus A350, la primul zbor | Video

15 June 2013 No Comment

A350Prototipul avionului Airbus A350-900 a efectuat, vineri, primul zbor. Aparatul a decolat de pe aeroportul Toulouse Blagnac si a petrecut nu mai putin de patru ore in aer, inainte de a reveni la sol.

Primul zbor al lui A350 a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente aeronautice din aceasta vara, o mare de ziaristi si fotoreporteri fiind prezenti la Toulouse pentru eveniment.

Aparatul a inceput rulajul pe pista la ora locala 10.00 si dupa 24 de secunde era deja in aer. Au urmat 30 de minute in care s-a zburat cu trenul de aterizare scos, dupa care acesta a fost escamotat pentru prima data.

Echipajul nu a fortat prototipul in zborul inaugural, atingand o altitudine maxima de numai 6.300 de metri.

“Este o zi mare pentru Airbus si proiectul A350. Am fixat in urma cu noua luni un termen, ca avionul sa zboare pentru prima data inainte de Paris Air Show. Nu a fost usor, dar iata ca au reusit sa il indeplineasca”, a spus, vizibil incantat, Fabrice Bregier, CEO al Airbus.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.