Home » Aviatie civila, featured, headline

Alerta cu bomba pe Aeroportul Otopeni

24 October 2012 No Comment

Un avion care urma să decoleze, miercuri după-amiază, spre capitala Ucrainei, Kiev, a fost oprit la sol din cauza unei alerte cu bombă primită printr-un apel la 112. Aeronava avea la bord 156 de pasageri, aceştia fiind evacuaţi.

Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta Bucureşti-Kiev, trebuia să decoleze la ora 15.55, însă a fost amânată până la 17.30 în urma apelului de urgenţă.

Avionul aparţine companiei ucrainene AeroSvit Airlines. La aeroport s-au deplasat echipaje de intervenţie în care se află şi genişti.

Aeronava Bucureşti-Kiev va decola spre Ucraina, iar cel care a sunat la 112 va suporta “rigorile legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Potrivit lui Iordache, apelul a fost primit pe unul dintre telefoanele aeroportului, numărul acestuia fiind unul public. Alerta cu bombă a fost dată în jurul orei 16.00, iar cel care a apelat va suporta rigorile legii, a precizat oficialul aeroportuar.

Aeronava a fost verificată de Serviciul Antitero, precum şi pasagerii, iar în urma controalelor s-a decis reîmbarcarea acestora şi plecare spre Kiev în cursul serii.

Aeronava Bucureşti-Kiev a decolat spre Ucraina la ora 19.24, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Potrivit sursei citate, decolarea s-a făcut, în condiţii de siguranţă, după ce s-a constatat că alarma cu bombă a fost una falsă.

Mediafax

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.