Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Americanii lucreaza deja la generatia VI de avioane? VIDEO

6 February 2016 9 Comments

gen VIAmericanii par sa ne spuna ca au deja in lucru avioane de lupta din generatia a sasea. Cel putin asta ne arata Northrop din noul lor clip de promovare.

Avand titlul “Jost Wait”, clipul celor de la Northrop incepe cu linia de productie a lui X-47B, ne prezinta apoi decolarea unui B-2, pentru ca dupa aceea sa ne arate o formatie de trei avioane din ceea ce se presupune ca este viitoarea generatie VI.

Din imaginile generate pe computer este lesne de observat constructia de tip “aripa portanta”, fara deriva verticala, similar cu B-2. In plus, pe mine forma cockpitului ma duce cu gandul la batranul F-16.

Sa nu uitam ca Northrop a primit contractul pentru dezvoltarea noii generatii de bombardiere strategice americane, asa ca baietii cam stiu ce vorbesc cand se refera la avioane de lupta ultramoderne.

Oricum ar fi, este foooaaaarte interesant momentul ales. In timp China, Rusia, Japonia, Coreea de Sud si intr-o masura India se chinuie sa isi dezvolte propriile avioane de generatia V, americanii insinueaza ca sunt cu o serie mare de pasi inainte, avand deja in lucru generatia VI.

9 Comments »

 • jap said:

  E cumva publicitate mascata la The Avengers3? cum au facut la Martianul Au uitat sa zica ca sint dotate cu lasere,torpile fotonice si cuantice.Mai aveau ei ‘pasi’ avans prin serbia,si acum au ajuns pe la fiare vechi.

 • jap said:

  O sal vedem in curind cu totii in serie(pak fa).

  • LanceR said:

   E oricum intarziat cu cel putin 15 ani. Iar cele mai noi vesti e sa ca o fie o generatie -5 pentru ca indienii vor sa dea mai putini bani.

 • cristian said:

  Arata cam SF avioanele alea….Adica nu-s reale.
  Judecand dupa forma, manevrabilitatea lor este cam scazuta. Ca de obicei …

  • LanceR said:

   Clar nu sunt reale, adica probabil nu exista insa prototipurile. Insa sunt sanse mari ca ele sa existe ca proiect, ca modele pt teste aerodinamice etc.

  • Aiurel Vlaiciu said:

   La ce-ți trebuie manevrabilitate? Tragi cu racheta de la 160km. Cu tehnologie “stealth” poți să tragi și de la 50. Dacă bombardezi, trebuie să-l ții drept. Ce să manevrezi? Să te ferești de rachete sîrbești, poate.

 • jap said:

  cica mai au si propulsie warp si sint dotate cu dispozitive de invaluire klingoniene.Ultima frontiera.

 • Cezar said:

  Cabina seamana cu YF 23, ca si multe altele copiate de acolo. Cred ca NG abia asteapta o noua lupta cu LM dupa cele doua lupte pierdute in trecut. Au castigat lupta recenta pentru bombardier, acum probabil au vrut sa fure startul si sa se asigure ca ii iau prin surprindere pe cei de la Boeing si LM. Northrop Gruman e o firma fantastica. Tot respectul pentru ei! 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.