Home » Aviatie militara, featured, headline

Americanii vor face politie aeriana in Bulgaria

25 August 2016 2 Comments

15De data asta sa stiti ca e oficial, a anuntat-o chiar NATO. Americanii vor trimite doua avioane F-15 Eagle in Bulgaria pentru misiuni de Politie Aeriana, in comun cu 29-urile vecinilor.

Misiunile comune bulgaro-americane vor incepe in data de 9 septembrie si vor dura o saptamana.

Din comunicatul NATO inteleg ca este pentru prima data cand organizatia efectueaza acest tip de misiuni de lupta (NATO Air Policing) in Bulgaria si ca face acest lucru la solicitarea bulgarilor.

“NATO takes its responsibility to ensure the safety and integrity of our airspace very seriously. This mission is a demonstration of solidarity and support for our Ally Bulgaria”, a declarat NATO Deputy Secretary General Alexander Vershbow. Cred ca nu mai este nevoie de traducere 🙂

Cele doua F-15 americane vor efectua misiunile de politie aeriana din Bulgaria in comun cu pilotii vecinilor, imi imaginez ca vor decola un F si un 29 daca va fi cazul de alarma.

Oricum, ar fi misto de tot ca tocmai in saptamana asta cu “acoperire americana” bulgarii sa nu aiba nevoie de politie aeriana.

2 Comments »

  • Jap said:

    Io personal nam auzit de miliție aeriană făcută de două avioane timp de o săptămînă. Ăia care au scris articolul cred că așteptau salariu. Gringo le-au trimis pe nr. 2 în lume,ca săși marcheze teritoriul (cum a fost la noi cu Raptor) și să nu-i mai violeze ivanii spațiu aerian.

    • Patru Marin said:

      Sa nu-i mai violeze ivanii spatiul aerian?….ma lasi?…dupa 45 de ani si ei si noi stat capra la ivani… le-a venit randul yankeylor sa ne-o traga si ei…nu pe lq spate…prin fata..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.