An-2 modernizat de Antonov, la primul zbor | Foto

an-2-100Antonov a realizat, in cele din urma, ca batranul AN-2 are inca un potential urias, asa ca a decis sa vina cu propria varianta modernizata, An-2-100.

Aparatul a efectuat primul zbor in data de 10 iulie 2013 ia producatorul din Ucraina sustine ca perspectivele sunt imbucuratoare.

An-2-100 are un motor turbopropulsor Motor Sich MS-14, construit pe plan local, precum si o noua elice – AV-17 – cu trei pale. Noul motor este cu 200 de kilograme mai usor decat cel clasic si produce cu 50% mai multa putere.

Antonov sustine ca modernizarea unui aparat in varianta An-2-100 coasta intre 700 si 900.000 de dolari. Ceea ce poate fi putintel cam scump. Cum insa An-2 este inca folosit pe scara larga, piata pentru modernizare ar fi destul de mare.

Rusii au propria varianta de modernizare a An-2-ului, una conceputa si pusa in practica de Institutul de Cercetare Aeronautica Chaplygin, din Novosibirsk. Baietii din Siberia nu s-au incurcat in detalii si au pus pe avion un motor imperialist, Honeywell TPE331. Totusi, se pare ca proiectul lor a murit… proiect. Din lipsa de comenzi.

Iata cum arata An-2-100

Foto via airplane-pictures.net

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
TM Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
TM
Guest
TM

Parca era mai frumos vechiul, sau poate sunt eu nostalgic… 🙂