An-2 modernizat de Antonov, la primul zbor | Foto

an-2-100Antonov a realizat, in cele din urma, ca batranul AN-2 are inca un potential urias, asa ca a decis sa vina cu propria varianta modernizata, An-2-100.

Aparatul a efectuat primul zbor in data de 10 iulie 2013 ia producatorul din Ucraina sustine ca perspectivele sunt imbucuratoare.

An-2-100 are un motor turbopropulsor Motor Sich MS-14, construit pe plan local, precum si o noua elice – AV-17 – cu trei pale. Noul motor este cu 200 de kilograme mai usor decat cel clasic si produce cu 50% mai multa putere.

Antonov sustine ca modernizarea unui aparat in varianta An-2-100 coasta intre 700 si 900.000 de dolari. Ceea ce poate fi putintel cam scump. Cum insa An-2 este inca folosit pe scara larga, piata pentru modernizare ar fi destul de mare.

Rusii au propria varianta de modernizare a An-2-ului, una conceputa si pusa in practica de Institutul de Cercetare Aeronautica Chaplygin, din Novosibirsk. Baietii din Siberia nu s-au incurcat in detalii si au pus pe avion un motor imperialist, Honeywell TPE331. Totusi, se pare ca proiectul lor a murit… proiect. Din lipsa de comenzi.

Iata cum arata An-2-100

Foto via airplane-pictures.net

One thought on “An-2 modernizat de Antonov, la primul zbor | Foto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.