Home » Aviatie militara, featured, headline

Angola a primit avioane noi

15 July 2013 No Comment

super tucano angolaFortele Aeriene Nationale Angoleze au primit, vineri, avioane noi. Trei aparate EMB-314 Super Tucano au fost receptionate de catre oficialii africani, urmand a intra pe inventarul Ministerului Apararii.

Aparatele au fost livrate la inceputul acestui an, insa abia acum a fost facuta receptia oficiala.

La evenimentul din Luanda a participat chiar seful Statului Major General al armatei angoleze, generalul Geraldo Nunda Sachipengo. Din declaratiile generalului rezulta ca avioanele celor de la Embraer vor fi folosite mai putin pentru antrenamentul pilotilor si mai mult pentru misiuni de lupta. Care vor fi ele.

Africanii sunt multumiti ca au gasit un aparat cu un pret rezonabil care poate sa zboare si, eventual, sa dea si cu niste bombe peste teritoriile ocupate de animale salbatice si cativa rebeli inarmati.

Angola a comandat sase avioane Super Tucano de la Embraer. Brazilienii au dat o mica lovitura in Africa, primind comenzi din Burkina Faso, Mauritania, sau Senegal.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.