Argentina a inceput negocierile pentru achizitia avioanelor de vanatoare la mana doua

mirage f1Argentina a demarat negocierile cu Spania privind achizitia avioanelor de vanatoare la mana a doua.

Sud-americanii vor sa cumpere douazeci de Mirage F1M, aparate care au fost recent scoase din serviciul Fortelor Aeriene Spaniole.

Presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, conduce personal discutiile cu partea iberica, achizitia avioanelor de vanatoare fiind o prioritate pentru seful statului din America de Sud.

Pentru cele 20 de aparate, vechi de vreo 38 de ani – comparabil cu F-16 pe care le vor cumpara guvernantii romani – argentinienii vor sa plateasca in jur de 220 de milioane de dolari, in acest cost intrand si programul de pregatire a pilotilor si tehnicienilor.

Ca idee, argentinienii vor lua aproape de doua ori mai multe avioane ca Romania, aproximativ la fel de vechi, si vor plati de trei ori mai putin ca noi… Suna dubios?

In momentul de fata, conform Wiki, aparatele Mirage III si Mirage 5 aflate in dotarea Fortelor Aeriene Argentiniene se afla consemnate la sol din cauza intretinerii deficitare.

One thought on “Argentina a inceput negocierile pentru achizitia avioanelor de vanatoare la mana doua”

  1. Lasa ca noi am mai refuzat si Typhoon-uri si Gripen-uri si doar F 16 este alegerea logica si pragmatica asa cum incearca sa ne convinga toti din MApN si CSAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.