Home » Aviatie militara, featured, headline, Spectacole aviatice

As al aviatiei ruse, arestat pentru… vanzare ilegala de embleme!

29 August 2012 No Comment

Unul dintre asii aviatiei militara din Rusia, Valery Morozov, comandantul formatiei de acrobatie Strizhi, a fost arestat de politistii de la Moscova in urma unui flagrant.

Acuzatiile care i se aduc lui Morozov sunt insa halucinante! El este suspectat ca a santajat un om de afaceri si l-a fortat pe acesta sa ii plateasca in jur de 160 de dolari americani (5.000 de ruble) lunar pentru “dreptul” de a folosi emblemele si simbolurile formatiei de acrobatie pe imprimate pe tricouri si alte obiecte.

Pilotul rus a fost arestat in momentul in care primea 35.000 de ruble de la omul de afaceri pe care il santaja, suma reprezentand mai multe “rate” cu care acesta ramasese dator pe perioada vacantei.

Surse apropiate anchetei au declarat, in presa rusa, ca Morozov va fi acuzat de inselaciune si abuz in serviciu, riscand ani multi in puscariile siberiene.

Locotenent colonelul Valery Mozorov are 40 de ani (va implini 41 in octombrie) si zboara in cadrul Strizhi de aproape 10 ani. Pilot clasa I, el are aproximativ 800 de ore de zbor, impartite intre L-39 si MiG-29.

Foto: strizhi.info

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.