Home » Aviatie civila, featured, headline

Aterizare de urgenta pentru un B737 dupa ce un motor “a explodat” in zbor

18 April 2018 2 Comments

Foto: Marty Martinez

Un avion Boeing B737-700 al companiei Southwest Airlines a aterizat de urgenta pe aeroportul din Philadelphia dupa ce un motor ar fi “explodat” in timpul zborului.

Aeronava avea 149 de persoane la bord si ar fi trebuit sa efectueze cursa 1380, intre New York si Dallas.

La 20 de minute de la decolare, in cockpit s-au aprins mai multe semnale de avertizare, acestea indicand un incendiu la motorul numarul 1. Au fost coborate mastile de oxigen, motorul a fost oprit si s-a decis aterizarea de urgenta pe aeroportul din Philadelphia.

Explozia, caci toate indiciile merg spre scenariul asta, a afectat fuselajul Boeingului si a spart unul dintre geamuri, un pasager fiind partial “absorbit” in afara avionului.

Aterizarea la Philadelphia a decurs fara probleme, insa urma accidentului o persoana si-a pierdut viata, iar alte sapte au avut nevoie de ingrijiri medicale minore. E totusi remarcabil in conditiile in care iti bubuie un motor la 10 mii de metri altitudine!

Inspectiile preliminare efectuate de NTSB – National Transportation Safety Board au aratat o oboseala a materialului motorului, iar cauza accidentului ar fi, dupa primele estimari, ruperea unei pale a motorului.

Boeingul implicat in acest accident era propulsat de motoare CFM56-7B.

P.S. Mai tarziu o sa discutam si despre pasagerii care habar nu avea sa foloseasca mastile de oxigen.

2 Comments »

  • Mig-21 LanceR said:

    Tipa asta Tammie Jo Shults pe care toti o dau drept eroina suprema a aviatiei pt ca ar fi fost piloata de F-18 care a pus Boeingul pe roti este si comandantul aeronavei sau doar copilot? Pt ca nu vad o vorba de colegul de mansa, nu am aflat nici cum se numeste, doar apare intr-o poza si este barbat, insa eroina este ultra laudata pentru ca “a ajutat” la pilotarea avionului dupa incident. Repet, asta este termenul “a ajutat la”. Pe inregistrari se aude vocea ei si mie, ca amator, imi pare ca ea are limbaj de amator “we have a part of the aircraft missing”, “no fire but part of it is missing”, “they said there’s a hole and someone went out” adica “ne lipseste o parte din avion” si “astia zic ca e o gaura si cineva a iesit”. Nu zice de motor, zici ca nu stie ce-i ala, nu zice de hublou, F-18 nu are hublouri e clar ca nu-i obisnuita, nu zice de depresurizare, vorbeste cum ar vorbi gigi la o barfa. Mi-e imi pare cam tras de par sa afirmi ca asta e eroina si sa nu sufli o vorba de restul echipajului.

    • Mig-21 LanceR said:

      Scuzati cratima de la “mi-e”-ul de pe penultimul rand, de la repezeala… si indignare

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.