Home » Aviatie militara, featured, headline, Spectacole aviatice

Aviatia, consemnata la sol pe 1 Decembrie

22 October 2012 No Comment

Parada militara ocazionata de aniversarea Zilei Nationale a Romaniei, de pe 1 Decembrie, va fi, in 2012, una mult mai trista, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, anuntand ca Aviatia va fi consemnata la sol.

Nu numai aviatorii vor fi impiedicati sa se prezinte publicului, ci si alte categorii ale Armatei.

“O sa facem niste actiuni de 1 Decembrie, categoric decizia va fi luata la nivelul Guvernului, dar fara o amploare deosebita, adica nu vom angaja aviatia si alte categorii de tehnica datorita costurilor foarte mari. (…) Costurile nu ar fi mari in mod general, dar sunt foarte mari in conditiile de austeritate cronica a bugetului Apararii, adica 1 milion de euro. Mi se pare foarte mult cand noi ne chinuim intr-o subfinantare cronica”, a explicat ministrul Apararii.

Remarcabil, din punctul meu de vedere, este faptul ca ministrul Dobritoiu a simtit nevoia de a sublinia clar ca aviatia nu va fi prezenta la evenimentele din 1 Decembrie. De ce spun asta? Pentru ca, in continuarea mesajului, el vorbeste despre “alte categorii de tehnica”.

Bun, nu putea fi inclusa si aviatia in acest “alte categorii de tehnica” iar declaratia unui ministru responsabil sa fie una generala? Sau, daca tot au fost evidentiati aviatorii, nu era de datoria ministrului sa specifice si ce “alte categorii” nu participa la parada? Vor fi tancuri? Transportoare? Barci? Dube de politie sau jandarmerie? Masini de pompieri? Firme private de bodyguarzi?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.