Aviatia din Rusia, “amenintata” cu restructurarea masiva

Aviatia civila din Rusia va trece printr-un amplu proces de restructurare si modernizare, a anuntat presedintele Dmitri Medvedev.

Presedintele Federatiei Ruse este nemultumit de rata accidentelor aparatelor civile si sustine ca tara trebuie sa isi “reduca drastic” numarul de linii aeriene pentru ca acele firme care vor rezista pe piata sa isi poata moderniza parcurile de aeronave.

Medvedev a plusat, anuntand ca aceasta masura trebuie luata in “cel mai scurt timp”, astfel ca e lesne de inteles de ce piata aero ruseasca a intrat in fibrilatie.

Presedintele rus a reactionat dupa cel mai recent din tara, cand uin YAK 42 s-a prabusit si o intreaga echipa de hochei pe gheata a pierit in tragedie.

Medvedev este suparat pentru ca, desi, spune el, a alocat bani pentru transportul aerian, modernizand mai multe aeroporturi, siguranta aeriana inca este luata la nivel de optiune in Rusia, de aici si rata mare de accidente din ultima perioada.

Planul este unul destul de simplu – reducerea numarului de linii aeriene, retragerea din serviciu a aparatelor vechi, care nu mai corespund standardelor actuale si sporirea controalelor asupra celor care efectueaza lucrarile de intretinere si reparatie ale avioanelor.

Ramane de vazut cat din acest plan va fi si aplicat pana la urma.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of