Home » Aviatie civila, featured, headline

Aviatia din Rusia, “amenintata” cu restructurarea masiva

9 September 2011 No Comment

Aviatia civila din Rusia va trece printr-un amplu proces de restructurare si modernizare, a anuntat presedintele Dmitri Medvedev.

Presedintele Federatiei Ruse este nemultumit de rata accidentelor aparatelor civile si sustine ca tara trebuie sa isi “reduca drastic” numarul de linii aeriene pentru ca acele firme care vor rezista pe piata sa isi poata moderniza parcurile de aeronave.

Medvedev a plusat, anuntand ca aceasta masura trebuie luata in “cel mai scurt timp”, astfel ca e lesne de inteles de ce piata aero ruseasca a intrat in fibrilatie.

Presedintele rus a reactionat dupa cel mai recent din tara, cand uin YAK 42 s-a prabusit si o intreaga echipa de hochei pe gheata a pierit in tragedie.

Medvedev este suparat pentru ca, desi, spune el, a alocat bani pentru transportul aerian, modernizand mai multe aeroporturi, siguranta aeriana inca este luata la nivel de optiune in Rusia, de aici si rata mare de accidente din ultima perioada.

Planul este unul destul de simplu – reducerea numarului de linii aeriene, retragerea din serviciu a aparatelor vechi, care nu mai corespund standardelor actuale si sporirea controalelor asupra celor care efectueaza lucrarile de intretinere si reparatie ale avioanelor.

Ramane de vazut cat din acest plan va fi si aplicat pana la urma.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.