Home » Aviatie sportiva, Constructii de aeronave, featured, headline

Avioane construite in Romania: Falcon-ul lui Dragos Stoicescu (Foto)

19 May 2012 No Comment

De Dragos Stoicescu este imposibil sa nu fi auzit daca esti pasionat de aviatie si mai mergi, macar ocazional, la mitingurile de profil de prin tara. Omul este mandrul proprietar al “Condor 2000”, avionul acela vopsit complet in rosu pe care il zboara de vreo 12 ani. Si pe care si l-a construit singur, cu mana lui si cu ajutorulunor amici.

Acum, domnul Stoicescu a recidivat si a iesit “Falcon”, un ULM (adica avion ultrausor) ce are capacitatea de a evectua niscaiva manevre acrobatice cum ar fi datul peste cap (daca vreti sa fiu mai elevat sa-i spunem looping sau tonou, in functie de axa “folosita” la datul peste cap).

Dar sa nu credeti ca este putin lucru sau ca minimalizez in vreun fel Soimul acesta romanesc. Dimpotriva. Falcon-ul lui Dragos Stoicescu mi se pare un avion extraordinar! In primul rand, este un proiect romanesc, pus in practica in Romania si care, fara indoiala, a fost atins de toate problemele specifice acestui colt de lume. Asa ca aparitia lui la mitingul de la Strejnic a fost o surpriza extraordinara, un lucru care vorbeste de la sine despre aparat si constructori.

Pana cand voi merge personal sa vorbesc cu domnul Stoicescu despre Falcon, va las cu cateva imagini “prinse” la showul aviatic ce a avut loc nu demult la Strejnic:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.