Avioane Craiova repara (scump) doua IAR-99

avioane_craiovaAvioane Craiova SA a primit o noua comanda din partea Ministerului Apararii pentru repararea a doua aeronave IAR-99. Contractul are o valoare neasteptat de mare, pentru mine cel putin, 10 milioane de lei.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a vizitat in decursul acestei saptamani fabrica de avioane din Banie si a anuntat contractul care vine ca o adevarata gura de oxigen pentru olteni.

“Sunt pentru prima dată la fabrica din Craiova. Şi nu am venit cu mâna goală. Aici sunt locuri de muncă care trebuie păstrate. Facem în continuare eforturi ca, în ce priveşte dotarea Armatei Române, să asigurăm comenzi şi societăţilor de profil din ţară cu producţie de tip militar. La insistenţele doamnei primar am obţinut de la primul-ministru alocarea a 100 de miliarde de lei vechi pentru repararea a două avioane la Craiova“, a spus Dusa.

Zece milioane de lei inseamna ceva mai mult de 2,2 milioane de euro. Deci repararea unui IAR-99, operatiune neprecizata, deci doar banuita, ar costa peste 1,1 milioane de euro. Scump, zic, mai ales ca al nost’ ar fi cel mai ieftin avion reactiv de antrenament avansat.

9
Leave a Reply

avatar
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
petruvasileCezarraikksAdmin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
GeorgeGMT
Guest

Bre “contractul” are ca scop doar plata salariilor. Repararea avioanelor este facultativa. La noi in tara industria de aparare primeste bani de salarii, in loc sa primeasca comenzi adevarate, iar mai apoi vor inchide fabricile, pe motiv ca oricum nu produc nimic. Asta daca nu le “privatizeaza” primarita din Craiova… hai bre sa fim seriosi…contracte, avioane, reparatii, bancuri! Au pus ochii pe teren!

GeorgeGMT
Guest

Bre daca vor salarii si slujbe, ar trebui sa faca galagie sa primeasca comenzi ferme…

Cezar
Guest
Cezar

Daca vor cu adevarat salvarea fabricii de la Craiova, precum si a fortelor aeriene romane, la propriu, nu doar a demnitatii acesteia, singurul lucru acceptabil ar fi crearea unui nou avion reactiv romanesc, unul nou nout, diferit de actualul Soim. Poate ceva similar lui IAR 93, adus in zilele nostre, atat ca perfrmante cat si ca design. Ce lipseste armatei romane astazi? Multe……fortelor aeriene romane? Esentialul….avioanele, Avione Craiova?…..munca. Dupa parearea mea, ne trebuie in prima faza un avion care sa ajute pilotii tineri sa treaca pe noul tip de supersonic pe care-l va utiliza aviatia noastra, modelul biloc, iar monolocul… Read more »

raikks
Guest
raikks

@Cezar–Romania nu are bani sa cumpere 12 F-16 de la fiare vechi, iar tu vrei sa construiasca de la zero un avion supersonic? Plus ca numarul dat de tine e nerealist–nici macar pentru vremurile in care fiinta Ceausescu. Si chiar daca ar exista banii si vointa necesara, se vede destul de clar cred ca noi suntem ‘fortati’ sa cumparam avioane din SUA. Motivele imi scapa. De fapt le-am auzit, dar nu le inteleg.

Cezar
Guest
Cezar

Cand te gandesti ca totul se leaga de vointa unui om sau a unui grup restrans de oameni, pentru a putea realiza ceva constructiv intr-un anume domeniu, nu poti sa nu respecti si sa apreciezi ambitiile si dorintele cizmarului care a repus Romania pe harta tarilor care doreau mai mult de la propria-i existenta! Noua nu ne trebuiesc bani sau tehnologie, ci vointa……ne trebuie un conducator care sa puna mai presus de orice interes strain, interesela tarii sale. Normal sa americanii vor sa ne dea carutele lor, poate si noi am face la fel daca am fii in locul lor.… Read more »

vasile
Guest
vasile

ce stim cu totii lipseste motorul,un nou tip de motor de la care se pleaca,iar italieni,englezii nu aduc tehnologie.

petru
Guest

ma fratilor daca se doreste ca si solutie pentru pachete de avionica putem frefa pe cea israeliana care e cea mai performanta cit despre un nou motor va asigur ca avem n tara o reprezentanta comoti care se ocupa cu testarea motoarelor de avioane civile si militare .Dar la noi nu exista nici macar la nivel de intentie sa se inceapa ceva ,si am vazut un comentariu in care spunea , la noi nu e problema cea mai acuta cum ar fi banii sau finantarea cit e neparea si indiferenta astea sint probleme cele mai acute .AUZEAM ca se comenteaza… Read more »