Avioanele A-10 se indreapta spre Estul Europei

Bushwhacker tests wingStatele Unite au trimis o escadrila (12 bucati) de avioane A-10 Thunderbolt II in Germania, insa aceste aparate nu vor ramane acolo, ci vor avansa spre Estul Europei.

Supranumite “distrugatoarele de tancuri”, avioanele au ajuns la Baza Aeriana Spangdahlem, de unde se pregatesc sa zboare mai aproape de zona fierbinte din Ucraina.

“Cat timp se vor afla in misiunea din Germania, aceste avioane vor fi trimise in locatii din Europa de Est, in state membre ale NATO”, a declarat capitanul Greg Hicks, purtatorul de cuvant al Armatei Americane din Europa.

Prima destinatie se pare ca va fi Polonia, insa n-ar fi exclus ca Warthog-ii sa ajunga prin statele baltica sau chiar pe meleaguri romanesti.

Cum gama de exercitii si aplicatii militare de pe teritoriul nostru s-a largit considerabil in ultimul an, exista premisele trimiterii catorva A-10 pe la Mihail Kogalniceanu.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
cristianLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Estul sălbatic?

Jap
Guest
Jap

Mistreții sînt adusi ca intimidare,dar gringo’s sînt conștienți ca in “estul nelinistit” ar fi niște ținte ușoare pt noile rachete aa rusești.

cristian
Guest
cristian

Foarte misto aparate ! Iar americanii [unii dintre ei, nu specialistii] voiau sa renunte la el !