Home » Aviatie militara, featured, headline

Avioanele A-10 se indreapta spre Estul Europei

16 February 2015 5 Comments

Bushwhacker tests wingStatele Unite au trimis o escadrila (12 bucati) de avioane A-10 Thunderbolt II in Germania, insa aceste aparate nu vor ramane acolo, ci vor avansa spre Estul Europei.

Supranumite “distrugatoarele de tancuri”, avioanele au ajuns la Baza Aeriana Spangdahlem, de unde se pregatesc sa zboare mai aproape de zona fierbinte din Ucraina.

“Cat timp se vor afla in misiunea din Germania, aceste avioane vor fi trimise in locatii din Europa de Est, in state membre ale NATO”, a declarat capitanul Greg Hicks, purtatorul de cuvant al Armatei Americane din Europa.

Prima destinatie se pare ca va fi Polonia, insa n-ar fi exclus ca Warthog-ii sa ajunga prin statele baltica sau chiar pe meleaguri romanesti.

Cum gama de exercitii si aplicatii militare de pe teritoriul nostru s-a largit considerabil in ultimul an, exista premisele trimiterii catorva A-10 pe la Mihail Kogalniceanu.

5 Comments »

  • Jap said:

    Estul sălbatic?

  • Jap said:

    Mistreții sînt adusi ca intimidare,dar gringo’s sînt conștienți ca in “estul nelinistit” ar fi niște ținte ușoare pt noile rachete aa rusești.

  • cristian said:

    Foarte misto aparate ! Iar americanii [unii dintre ei, nu specialistii] voiau sa renunte la el !

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.