Home » Aviatie civila, featured, headline

Avioanele canadiene au ajuns la Campia Turzii | FotoCanadian fighter jets arrived in Romania | Photos

7 May 2014 12 Comments

f-18 CTAvioanele CF-18 ale Fortelor Aeriene Regale Canadiene au ajuns miercuri la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Cele sase aeronave au plecat de la baza aeriana Spangdahlem, Germania, dupa o escala prelungita, de aproape o saptamana, ajungand la Campia Turzii dupa ora 17.00.

Deocamdata nu se stie cat vor stationa canadienii in tara noastra, insa se presupune ca este o misiune de durata, ea facand parte din efortul NATO de a securiza flancul est-european al Aliantei.

Avioanele CF-18 vor executa zboruri in comun cu aparatele Fortelor Aeriene Romane, dar si misiuni de Politie Aeriana.

De asemenea, se va zbura in comun cu avioanele poloneze si americane.

Foto via Zet Art si Marian Coste, carora ii si multumit pe aceasta cale.f-18 CTRoyal Canadian Air Force CF-18 fighter jets arrived on Wednesday ai 71st Air Base from Campia Turzii, Romania.

Six Canadian jets landed at Campia Turzii after a stopover in Germany, at Spangdahlem Air Base, that lasted almost a week.

In Romania, the CF-18s will perform Air Policing missions along with common exercises wit Romanian Air Force jets.


12 Comments »

 • Jap said:

  Vin canadienii !

 • Jap said:

  Cine le platesc benzina,salariile?pe linga avioane mai vin si mecanici pt. itretinerea avioanelor, cu toti vreo 35-40,sa nu ziceti ca noi.

 • Cezar said:

  Ce bine ne-ar prinde si noua niste aparate din astea, din familia lui CF 18. Mai exact niste F 18 Advanced super hornet..
  https://www.google.it/search?q=advanced+super+hornet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AkBrU_jXIPSh7Aad9ICYCw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=909#facrc=_&imgdii=_&imgrc=XgJIdrkigGouPM%253A%3BlngG0TXJ1qdyxM%3Bhttp%253A%252F%252Fdefense-update.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F08%252Fadvanced_super-hornet.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fdefense-update.com%252F20130830_semi-stealth-advanced-super-hornet-completes-first-phase-of-test-flights.html%3B650%3B442
  Sa-i gadilam pe Ivani la Orgoliu si sa vedem care-i mai ‘zmardoi’ dintre Su 35 sau F18 ASH…..si care dintre pilori sunt mai indemanatici!? ๐Ÿ™‚ Vise, taica, vise de noapte…..pana una alta noi ramanem la Lancere si la Soimi, bineinteles! Visand ca intr-o zi calda de vara, ne vom procopsi cu cateva escadrile de F 35 si toate bunatatile lui acrosate de aripi! He he he he….astea mai vise eroice….din alea cu ochii deschisi in plina zi privind direct in bataia astrei solare…. :)))))

 • Robert Ionut said:

  Astazi in Italia s/a votat taierea la jumate a comenzii pentru F35. Dupa parerea mea, daca am avea vointa, am putea ordina prima escadrila de F35 prin 2020, avand in vedere ca tot mai multe tari renunta la comenzile facute iar linia de productie poate produce peste ce se comanda din moment ce multi taie la jumate.

  • Admin said:

   Pai tarile alea, mult mai bogate ca a noastra, renunta la F-35 pentru ca e al dracului de scump. Deci daca aia bogati nu si-l permit, cu si l-ar permite Romania, care s-a scremut 15 ani sa cumpere o escadrila de F-16 la mana a treia?

   • Cezar said:

    Deci, in concluzie….ultima varianta de ‘viespe’ ar fi mai omeneasca pentru bugetul Romaniei decat F 35. Ramane insa problema costurilor pe ora de zbor. Si cum F 16 nu are viitor, fiind un proiect mort dpdv ad dezvoltarii viitoare, raman la concluzia trasa mai demult, cum ca varianta cea mai corecta pentru tara noastra, dpdv strict tehnic, ar fi asocierea propusa de SAAB, si crearea la Craiova in prima faza a Gripen E, apoi, pe viitor, fabricarea, tot in Romania, a Gripen NG, caruia am putea sa-i spunem IAR 95 sau alt numar de IAR. Nu cred ca suedezii s-ar supara in niciun fel, mai ales ca ei au propus aceasta asociere si cooptarea noastra in acest proiect. Cam cum au facut japii cu F16/Mitshubishi F1…parca. ๐Ÿ™‚ Dar de, noi suntem romani….mari fani ai lucrurilor la mana a II-a si a III-a. Sa fie musai scumpe, proaste si sa iasa comisionul gros. Ce daca ne moare industria ce cu greu am recreat-o dupa razboi, da-o dracului….moare opdata cu tara, nu-i bai. Noi sa fim sanatosi si la punga grosi! Avem copii de tinut prin scolo inalte, prin elvetia….de trimis amente la Monaco si de intretinut averi grase. Astea toate costa, ce nu intelegeti? De ce vreti voi avioane si industrie de profil, nu va ajung gropile din asfalt si alea din posnare? Asta-i gandirea conducatorilor nostri…pare-se! ๐Ÿ™

   • Robert Ionut said:

    Ei au si Typhoon plus alte jucarele… plus au contribuit si la program (parteneri level 2). Ca sa nu mai zic criza economica ca o au (datorie publica 130% din PIB). Practic noi putem avea mult mai repede aceste jucarii, odata cu ceilalti care au dat bani si pe dezvoltate, fara ca noi sa fim dat bani pentru dezvoltare. Eu prefer 12 F 35 toata ziua decat 24 de F16….

    • Admin said:

     Incurci borcanele. Cei care sunt parteneri in program au prioritate la achizitie. Prioritate care inseamna operationalizare in orizontul 2017-2020. Romania daca ar pune acum pe masa americanilor 10 miliarde de dolari n-ar putea avea F-35 mai repede de 2022-2025.

     Iar italienii, cu o datorie publica uriasa, sunt o forta economica mult mai mare decat putem noi visa sa fim. Iar daca ei (plus Danemarca, Norvegia si alte tari) taie din F-35 este pentru ca F-35 e prea scump si nerentabil.

     Si nu vrei sa intelegi ca 12 F-35 e ca si cum n-ai avea niciunul. Decat sa cumperi F-35 pentru Politie Aeriana mai bine donezi banii aia, ca iesi mai ieftin. F-35 trebuie cumparat in numar mare si utilizat impreuna cu alt avion.

     • Robert Ionut said:

      Pai si eu ce am zis? Dar daca pt astia prioritatii, puteai face 200 de aparate de exemplu pe an, iar tot ei renunta si cumpara doar 100, nu cred ca ar strica daca altii ar comanda 24 in acelasi timp nu?

     • Admin said:

      Tu ai zis ca putem cumpara F-35 “mai repede”. Mai repede comparativ cu ce? Romania nu are un time frame pentru achizitia de F-35. In afara de 3 declaratii cretine, Romania nu si-a manifestat intentia pentru F-35. Si cel mai important, Romania nu isi permite si nu isi va permite F-35.

     • Cezar said:

      Deci am avut dreptate, avem nevoie oricum de alt avion pe langa F 35, daca va fi sa fie vreodata in dotarea RoAf. Raman la ideea ca SAAB Gripes este cel mai potrivit pentru Romania, mai ales cu licenta de fabricare la Craiova si integrarea in Proiectul Gripen NG.

 • Jap said:

  Romania o sa aiba f-35 peste 35 de ani cum are acum f-16,pt. noi ar fi bun acum f-16 blok 60 dar asta nu o sa se intimple nici odata,sh. este viitorul.(nu comparati romania cu japonia, corea de sud, brazilia).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.