Avioanele canadiene au ajuns la Campia Turzii | FotoCanadian fighter jets arrived in Romania | Photos

f-18 CTAvioanele CF-18 ale Fortelor Aeriene Regale Canadiene au ajuns miercuri la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Cele sase aeronave au plecat de la baza aeriana Spangdahlem, Germania, dupa o escala prelungita, de aproape o saptamana, ajungand la Campia Turzii dupa ora 17.00.

Deocamdata nu se stie cat vor stationa canadienii in tara noastra, insa se presupune ca este o misiune de durata, ea facand parte din efortul NATO de a securiza flancul est-european al Aliantei.

Avioanele CF-18 vor executa zboruri in comun cu aparatele Fortelor Aeriene Romane, dar si misiuni de Politie Aeriana.

De asemenea, se va zbura in comun cu avioanele poloneze si americane.

Foto via Zet Art si Marian Coste, carora ii si multumit pe aceasta cale.f-18 CTRoyal Canadian Air Force CF-18 fighter jets arrived on Wednesday ai 71st Air Base from Campia Turzii, Romania.

Six Canadian jets landed at Campia Turzii after a stopover in Germany, at Spangdahlem Air Base, that lasted almost a week.

In Romania, the CF-18s will perform Air Policing missions along with common exercises wit Romanian Air Force jets.


12
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JapRobert IonutCezarAdmin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Vin canadienii !

Jap
Guest
Jap

Cine le platesc benzina,salariile?pe linga avioane mai vin si mecanici pt. itretinerea avioanelor, cu toti vreo 35-40,sa nu ziceti ca noi.

Cezar
Guest
Cezar

Ce bine ne-ar prinde si noua niste aparate din astea, din familia lui CF 18. Mai exact niste F 18 Advanced super hornet.. %3Bhttp%253A%252F%252Fdefense-update.com%252F20130830_semi-stealth-advanced-super-hornet-completes-first-phase-of-test-flights.html%3B650%3B442 Sa-i gadilam pe Ivani la Orgoliu si sa vedem care-i mai ‘zmardoi’ dintre Su 35 sau F18 ASH…..si care dintre pilori sunt mai indemanatici!? 🙂 Vise, taica, vise de noapte…..pana una alta noi ramanem la Lancere si la Soimi, bineinteles! Visand ca intr-o zi calda de vara, ne vom procopsi cu cateva escadrile de F 35 si toate bunatatile lui acrosate de aripi! He he he he….astea mai vise eroice….din alea cu ochii deschisi in plina… Read more »

Robert Ionut
Guest
Robert Ionut

Astazi in Italia s/a votat taierea la jumate a comenzii pentru F35. Dupa parerea mea, daca am avea vointa, am putea ordina prima escadrila de F35 prin 2020, avand in vedere ca tot mai multe tari renunta la comenzile facute iar linia de productie poate produce peste ce se comanda din moment ce multi taie la jumate.

Jap
Guest
Jap

Romania o sa aiba f-35 peste 35 de ani cum are acum f-16,pt. noi ar fi bun acum f-16 blok 60 dar asta nu o sa se intimple nici odata,sh. este viitorul.(nu comparati romania cu japonia, corea de sud, brazilia).