Home » Aviatie militara, featured, headline

Avioanele Eurofighter Typhoon britanice au revenit in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana

25 April 2018 4 Comments

Foto: RAF

Avioane Eurofighter Typhoon britanice au revenit, luni, in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana in colaborare cu MiG-urile 21 LanceR ale Fortelor Aeriene Romane.

Detasarea personalului Royal Air Force pe baza aeriana Mihail Kogalniceanu va dura pana in luna septembrie, potrivit unui comunicat oficial al britanicilor.

Avioanele trimise in Romania vin de pe baza RAF Lossiemouth, din Scotia.

“Este un rol important pentru noi pentru ca vom incerca sa continuam succesul misiunii de anul trecut in securizarea spatiului aerian NATO de la Marea Neagra. Sunt vremuri interesante, insa de la Marea Neagra si pana la Marea Baltica, NATO este pregatita sa se apere impotriva oricarei amenintari”, a declarat Wing Commander-ul Chris Ball, comandandul 135 Expeditionary Air Wing (EAW).

150 de militari britanici fac parte din 135 EAW, inclusiv personalul trimis in tara noastra cu avioanele.

Ca de fiecare data, vreau sa specific un lucru. Englezii nu vin in Romania sa ne faca noua misiunile de Politie Aeriana. Nu suntem statele baltice, avem avioane de lupta capabile sa execute aceste misiuni si un grup senzational de piloti la bazele 86 si 71.

Englezii vin sa ne ajute si sa descurajeze tentativele de viol aerian venite mai ales din partea rusa. Si este absolut normal sa faca asta pentru suntem aliati cu UK in cadrul NATO, iar scopul aliantei este de a apara si ajuta membrii atunci cand acestia au probleme.

4 Comments »

 • Jap said:

  Iar au venit ăștia în concediu pe la noi,pe cîrca noastră și pe banii noștrii. Noi cînd mergem pe la ei să le facem miliție aeriană,că de la un timp ivanii nu-i lasă noaptea să doarmă. Pînă atunci: Welcome back.

  • Marius said:

   Vin pe banii lor ca si americanii. Nu este cazul sa dezinformezi grosolan sau esti doar dezinformat!

 • Carravaggio said:

  Vai de noi…………..

 • Adi said:

  Viol aerian si violarea spatiului aerian nu sunt unul si acelasi lucru.

  Cu ce ne ajuta? Cu politia aeriana? Ca asta inseamna “paza de viol” mentionata.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.