Home » Aviatie militara, featured, headline

Avioanele F-16 americane vin in Romania pentru exercitiul “Dacian Viper 2014”American F-16s are deployed in Romania for “Dacian Viper 2014” exercise

8 April 2014 3 Comments

f-16 mig 21Cu putin timp in urma, ministrul Apararii, Mircea Dusa, anunta, pe alocuri triumfator, ca Statele Unite vor trimite o escadrila de avioane F-16 in Romania, pentru exercitii in comun cu Fortele Aeriene Romane.

Misterul s-a lamurit destul de repede. Este vorba despre exercitiul “Dacian Viper”, care are loc, in mod traditional, o data la doi ani la Campia Turzii.

“Peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană şi aproximativ 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu aeronave F-16, participă, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul bilateral româno-american “Dacian Viper 2014”, care se va desfăşura pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii.

Exerciţiul are ca obiectiv principal ridicarea nivelului de pregătire prin instruirea într-un mediu multinaţional, dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea interoperabilităţii dintre armatele unor ţări membre ale NATO, precum şi exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor în comun cu partenerul american.

“Dacian Viper”, care este la a patra ediţie, s-a mai desfăşurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 şi 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloţilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în planul cu principalele activităţi ale Statului Major al Forţelor Aeriene”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Si pentru a proba inca o data faptul ca ministrul Apararii nu prea stie ce declara, escadrila anuntata de el este, de fapt, jumatate de escadrila. Asta pentru sase avioane F-16 americane vor participa la acest exercitiu.f-16 mig 21Few days ago, Romanian Defence ministry announced that a squadron of F-16s jets will be deployed in our country.

It’s actually a traditional exercise betwen Romanian and United States Air Forces – “Dacian Viper” – that takes place once every two years at Campia Turzii AFB.

And the americans will arrive with only six F-16s, a half of squadron.

3 Comments »

 • Cezar said:

  Aseara la un reportaj al stirilor TVR, se spunea ca Romania are in acest moment 36 de aparate MIG 21 Lancer gata de lupta. Se pare ca nu sunt suficiente dat fiind ca mai trimit si altii avioane pe la noi. Daca dupa 2017 vom avea 12 F 16 Th si sa zicem…inca 2 escadrile de MIG 21 Lancer revitalizate, tot se pune problema achizitiei a inca o escadrila de F 16. Pana acum nicio stire despre asa ceva……niciun zvon…nimic! Bezna totala….

  • Admin said:

   Exista o stire, o sa fie maine pe Aviatia Magazin. S-ar parea ca se mai cauta niste avioane la mana a doua…

   • Costin84 said:

    Ne tineti prea mult in suspans ! Astept cu nerabdare stirea !

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.