Avion al Carpatair, accident pe aeroportul din Roma | VIDEO

atr romaO aeronava ATR 72-500, inmatriculata YR-ATS, a iesit de pe pista aeroportului Fiumicino, din Roma, in momentul aterizarii.

Din primele informatii, conditiile meteo nefavorabile au dus la acest incident, insa se iau in calcul toate variantele in ancheta declansata de italieni.

Avionul ATR 72-500, operat de Carpatair pentru Alitalia in cadrul unui acord extrem de controversat, a plecat din Pisa si trebuia sa ajunga la Roma. Numai ca, in momentul aterizarii pe aeroportul Fiumicino, aparatul a intampinat dificultati din cauza vantului. ATR-ul ar fi lovit de doua ori pista, trenul de aterizare cedand.

“În timpul aterizării, avionul a atins solul în două rânduri, în mod violent. A doua oară, trenul de aterizare s-a pliat, iar avionul a ieşit în afara pistei”, a declarat un pasager pentru agenţia Ansa.

Din cei 50 de oameni aflati la bord, 46 de pasageri si 4 membri ai echipajului, 3 au fost raniti serios, cel mai mult avand de suferit o insotitoare de bord.

Compania Carpatair a explicat incidentul prin intermediul unui comunicat de presa:

Carpatair confirma ca una dintre aeronavele sale ATR a iesit din pista la aterizarea la aeroportul Roma Fiumicino la 20:32 ora locala in aceasta seara in conditii de vant puternic de forfecare in apropierea solului.

Toti cei 46 de pasageri si 4 membri de echipaj au parasite avionul pe usile din spate. 5 pasageri si 1 membru de echipaj au avut nevoie de ingrijiri medicale dintre care unul a fost transportat la spital.

Carpatair opereaza de la inceputul anului 2012 cu doua aeronave proprii zboruri domestice pentru compania Alitalia in baza unui contract pe termen lung. Comandantul zborului are o experienta de 18550 de ore de zbor dintre care 9600 pe ATR, tipul de avion implicat in incident.

Carpatair asigura trei rute interne pentru Alitalia, anume Pisa – Roma, Ancona – Roma si Bologna – Roma.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Alitalia, cercetata pentru frauda in cazul contractului cu CarpatairPilotii romani ai avionul Carpatair, urmariti penal in ItaliaCum arata avionul Carpatair implicat in accidentul de la Roma | FOTOAlitalia a suspendat toate zborurile operate de Carpatair Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of