Home » Aviatie civila, featured, headline

Avion de agrement, prabusit in Hunedoara

14 June 2011 No Comment

O aeronava de mici dimensiuni, de agrement, s-a prabusit, luni seara, in zona localitatii Baru, din judetul Hunedoara. Pilotul, un cetatean german in varsta de 47 de ani, a murit.

Aparatul a decolat luni, de pe aerodromul din Deva, in jurul orei 17.00 si se indrepta spre Alba Iulia. Cetateanul german care a inchiriat avionul era un pilot destul de experimentat, cu peste 200 de ore de zbor la activ, iar din acest motiv proprietarul aparatului a alertat autoritatile in momentul in care acesta nu a ajuns la destinatie la ora preconizata – in jurul orei 19.00.

Avionul a fost gasit cazut in apropierea comunei Baru la aproape 24 de ore de la incident, autoritatile confirmand decesul pilotului.

Aparatul care s-a prabusit luni este unul ultrausor, contruit de compania FlightDesign in Germania. Are doua locuri si o greutate de numai 600 de kilograme.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.