Home » Aviatie civila, Aviatie sportiva, featured, headline

Avion prabusit Giurgiu: Pilot beat, zbor ilegal

22 October 2012 3 Comments

La doua zile de la accidentul aviatic de langa aerodromul Comana, judetul Giurgiu, detalii incredibile ies la iveala despre cauzele acestei tragedii. Pilotul, cel care si-a pierdut viata de altfel, petrecea la o nunta si era baut in momentul decolarii.

Gelu Frunza, pilotul Zephyrului cazut la Comana, petrecea la o nunta alaturi de proprietarul aerodromului giurgiuvean sambata seara. “Afumat” destul de tare, acesta a vrut sa fure mireasa intr-un mod cat se poate de original – cu avionul!

Reporterii postului Romania TV sustin ca mireasa a refuzat sa se urce in aparatul de zbor alaturi de Gelu Frunza, insa acesta a decis ca poate decola si singur. Asta desi avioanelor ultrausoare le este interzis sa zboare noaptea.

“Zbor neautorizat noaptea cu o categorie de avion care nu are voie să zboare noaptea. Pilotul a lovit cu planul stâng un dâmb şi vegetaţia care se afla pe acesta. Lovitura a dus la prăbuşirea aeronavei şi distrugerea acesteia”, a spus Sorin Cimpoeru de la Centru de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Ancheta este inca in desfasurare, insa rezultatele preliminare duc la o concluzie ingrijoratoare – un pilot beat a zburat noaptea cu un aparat care nu avea voie sa se ridice de la sol in acele conditii.

“Eu nu monitorizez zborurile piloţilor. În momentul producerii accidentului aerodromul Comana era închis zborului, iar în rest anchetatorii trebuie să spună ce s-a întâmplat”, a declarat si poprietarul Clubului Sportiv Moto Fly Ro, care este şi deţinătorul aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Avion ultrausor prabusit in Giurgiu. Pilotul a murit

Reamintim faptul ca un avion ultrausor Zephyr 2000 s-a prabusit sambata noaptea in zona aerodromului Comana, pilotul pierzandu-si viata cateva ore mai tarziu, pe patul spitalului “Bagdasar” din Bucuresti.

Foto: Romania TV

3 Comments »

 • sorin said:

  Ba frate, cata ura in titlurile voastre.L-ati mancat de cur cat a trait, ati crapat de invidie ca e mai bun ca voi toti la un loc, ca va facut” tarani cu talent la zbor”. Acum cand nu mai e printre noi dati drumu la cacatul ce va curge din gura, Ramelor!

 • Admin said:

  Ti-am apobat comentariu, desi poate n-ar fi trebuit. Insa n-am cenzurat pe site-ul asta decat spam-ul si jignirile grosolane.

  In primul rand, ar trebui sa precizezi exact cui te adresezi. De site-ul asta se ocupa un singur om, in speta eu, astfel ca nu inteleg pluralul.

  In al doilea rand, “titlurile pline de ura” exprima doar adevarul. Mai ales ca m-am ferit de fiecare data sa fac vreo consideratie personala cand a fost vorba de astfel accidente. Dar daca s-a urcat beat in avion si a decolat in conditii improprii zborului cu acel aparat, ce trebuia sa scriu ca sa nu am “titluri pline de ura”?

  Cu respect, o rama 🙂

 • A.N. said:

  a face “haiducii” in aviatie,nu inseamna ca esti bun. Sorine,pastreaza-l in inima si in amintirile tale ca OM (bun,cald,vesel,prieten de nadejde,etc. …asa cum poate l-ai cunoscut si simtit tu),dar ca PILOT…detaseaza-te de asta si analizeaza-i faptele la rece.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.