Home » Aviatie civila, featured, headline

Avion prabusit in Rusia. 44 de oameni au murit (Video)

21 June 2011 One Comment

Patruzeci şi patru de persoane au murit luni seara în aterizarea ratată, pe o autostradă, a unui avion rusesc, în apropiere de aeroportul Petrozavodsk, în Karelia (nord-vestul Rusiei), a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia RIA Novosti.

“Potrivit ultimelor informaţii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost rănite “, a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti.

Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe o autostradă, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiaşi surse. În urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt şi avionul a luat foc.

Cadavrele erau împrăştiate pe autostradă, a declarat o sursă aeronautică pentru agenţia Interfax, precizând că avionul nu a lovit clădirile rezidenţiale în încercarea de a ateriza.

Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmiţki, citat de Interfax. O ceaţă densă acoperea regiunea în momentul aterizării avionului TU-134.

Cei opt supravieţuitori ai catastrofei au fost spitalizaţi, unii dintre ei fiind în stare gravă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Avionul, care avea la bord 43 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei.

Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite, a anunţat Interfax.

Potrivit agenţiilor ruseşti, un cetăţean suedez a murit în acest accident.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din ultimii ani pentru aeronautica rusă, după cel al avionului Tupolev 154 al companiei ruseşti Pulkovo, care s-a prăbuşit în Ucraina în 2006, provocând moartea a 170 de persoane.

Sursa: Realitatea.net

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.