Home » Aviatie civila, Aviatie sportiva, featured, headline

Avion prabusit la Banesti – Pilotul a murit (VIDEO)

17 June 2012 No Comment

Un accident mortal a avut loc duminica dimineata pe aerodromul Banesti, acolo unde are loc evenimentul Banesti Fly-In 2012, un avion ultrausor de tipul Festival R40 prabusindu-se si luand foc la impactul cu solul.

La bordul avionului se afla o singura persoana, care si-a pierdut viata in urma exploziei produse la impactul avionului cu solul, informeaza Realitatea TV.

Conform postului Digi24, avionul era de mici dimensiuni, de tip sportiv, si participa la un miting aviatic. El ar fi luat foc in aer, dar ancheta urmeaza sa stabileasca cu exactitate acest lucru.

Conform organizatorilor mitingului, comandorul care se afla la mansa avea peste 15 ani de experienta, deci nu se poate pune problema unei erori de pilotaj. In schimb, unii dintre spectatori au declarat ca au vazut cum avionul s-a agatat de firele de inalta tensiune si a luat foc in aer.

Nicolae Popescu, inspector sef la ISU Prahova, a declarat la Digi24 ca pilotul a fost gasit carbonizat. In plus, el a precizat ca, desi aerodromul de la Banesti se afla in apropierea localitatii, viata celor aflati la sol nu a fost pusa in pericol.

Daniel Nicolae, directorul Ambulantei Prahova, a precizat pentru Realitatea TV ca apelul de urgenta a venit prin intermediul serviciului 112, iar la fata locului au fost trimise doua echipaje, unul cu medici, celalalt cu asistenti.

De asemenea, ISU Prahova a trimis la locul accidentului trei echipaje, printre care unul de descarcerare si unul cu ajutor medical calificat, cel de-al treilea fiind trimis pentru lichidarea completa a incendiului.

Vizibilitatea era excelenta, iar de spectacolul aviatic s-au bucurat, pana la producerea tragediei, circa 200 de persoane.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Ziare.com

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.