Avion prabusit peste o casa, in Arad. Pilotul a murit!

Un avion ultrausor s-a prabusit, duminica seara, peste o casa din localitatea Siria, judetul Arad. Pilotul, care era singur in aparatul de zbor, a murit.

Din primele informatii, ULM-ul, care apartinea Aeroclubului Romaniei si care plecase de la aerodromul din Siria, a atins acoperisul unei case aflata in constructie. Pilotul ar fi fost gasit fara suflare, la o distanta apreciabila de avion.

Cei ajunsi la fata locului spun ca ULM-ul in cauza este un Icarus C-42. In zona au fost trimise mai multe echipaje ale ISU Arad.

“Era un zbor de antrenament şi avionul s-a prăbuşit la Şiria. Nu putem vorbi încă de cauze. Abia a fost creată comisia de investigaţie şi urmează să aflăm detaliile pe parcurs”, a declarat Nicolae Stoica, director al Centrului de Investigaţii Aeriene, la Antena3.

Aerodromul din Siria apartine celor de la Aeroclubul Charlie Bravo.

“Avionul a lovit acoperişul unei case şi, din păcate, pilotul a decedat. Avionul a rămas agăţat în podul casei, pe grinzile acesteia, iar pilotul a căzut chiar în holul locuinţei în urma impactului, fiind mort. Din câte am înţeles şi am discutat cu vecinii, aceştia mi-au zis că avionul, într-adevăr, zbura la joasă înălţime şi că parcă la un moment dat nu se mai auzea motorul”, a declarat primarul comunei Şiria.

Pilotul care si-a pierdut viata, Adrian Tomescu, avea 42 de ani si era inregistrat la Aeroclubul Romaniei.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of