Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured, headline

Avion prabusit peste o casa, in Arad. Pilotul a murit!

24 June 2012 No Comment

Un avion ultrausor s-a prabusit, duminica seara, peste o casa din localitatea Siria, judetul Arad. Pilotul, care era singur in aparatul de zbor, a murit.

Din primele informatii, ULM-ul, care apartinea Aeroclubului Romaniei si care plecase de la aerodromul din Siria, a atins acoperisul unei case aflata in constructie. Pilotul ar fi fost gasit fara suflare, la o distanta apreciabila de avion.

Cei ajunsi la fata locului spun ca ULM-ul in cauza este un Icarus C-42. In zona au fost trimise mai multe echipaje ale ISU Arad.

“Era un zbor de antrenament şi avionul s-a prăbuşit la Şiria. Nu putem vorbi încă de cauze. Abia a fost creată comisia de investigaţie şi urmează să aflăm detaliile pe parcurs”, a declarat Nicolae Stoica, director al Centrului de Investigaţii Aeriene, la Antena3.

Aerodromul din Siria apartine celor de la Aeroclubul Charlie Bravo.

“Avionul a lovit acoperişul unei case şi, din păcate, pilotul a decedat. Avionul a rămas agăţat în podul casei, pe grinzile acesteia, iar pilotul a căzut chiar în holul locuinţei în urma impactului, fiind mort. Din câte am înţeles şi am discutat cu vecinii, aceştia mi-au zis că avionul, într-adevăr, zbura la joasă înălţime şi că parcă la un moment dat nu se mai auzea motorul”, a declarat primarul comunei Şiria.

Pilotul care si-a pierdut viata, Adrian Tomescu, avea 42 de ani si era inregistrat la Aeroclubul Romaniei.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.