Avion Tarom cu probleme tehnice la Cluj. Saptamana trecuta SPLR avertiza cu privire la siguranta zborului

atrO aeronava ATR 42-500 care efectua cursa ROT642 Cluj – Bucuresti a fost nevoita sa revina pe aeroportul clujean la scurt timp dupa decolare din cauza unei probleme tehnice.

Ca sa citam din comunicatul Tarom, “in urma unor averizari la bordul aeronavei ATR 42-500, comandantul a decis revenirea pe aeroportul din Cluj-Napoca. Precizam ca procedura efectuata de echipajul aeronavei este o procedura standard si nu pune in pericol in niciun fel siguranta zborului.”

Pana aici nimic deosebit, astfel de incidente se mai intampla. Nu este nici primul si cu siguranta nu va fi ultimul.

Dar cand am citit comunicatul Tarom mi-a venit in minte scrisoarea deschisa a Sindicatului Pilotilor de Linie din Romania catre ministrul Transporturilor, Ioan Rus, unde se vorbeste despre o amenintare la siguranta zborului.

Concret, sindicalistii spuneau, pe 10 octombrie, ca “situația actuală a angajaților TAROM în general și a personalului aeronavigant în special, afectează direct siguranța zborului cu efecte potențial catastrofale pentru companie și pasagerii acesteia”.

La o saptamana de la acest avertisment, un avion Tarom nu poate efectua cursa din motive tehnice. Sa fie vreo legatura?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Cezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Nu nu…nu-i nicio legatura, cel putin pana ce nu cade un avion si o mierlesc 100 de pasageri + echipajul si vreo 2 – 3 tarani aflati pe camp la munci agrare. Apoi se cerceteaza 10 ani jumate pana se prescrie cazul, iar apoi iese un amarat de mecanic vinovat ca a uitat sa stranga un surub pe la roata cu simt de raspundere. Taranii au murit din vina lor, ca erau prea beti si nu au putut sa fuga din calea avionului, iar pasagerii erau toti pe blat…cu nasul si nu avea niciunul bilet. Defapt era unul care avea,… Read more »