Home » Aviatie civila, featured, headline

Avion Tarom cu probleme tehnice la Cluj. Saptamana trecuta SPLR avertiza cu privire la siguranta zborului

16 October 2014 One Comment

atrO aeronava ATR 42-500 care efectua cursa ROT642 Cluj – Bucuresti a fost nevoita sa revina pe aeroportul clujean la scurt timp dupa decolare din cauza unei probleme tehnice.

Ca sa citam din comunicatul Tarom, “in urma unor averizari la bordul aeronavei ATR 42-500, comandantul a decis revenirea pe aeroportul din Cluj-Napoca. Precizam ca procedura efectuata de echipajul aeronavei este o procedura standard si nu pune in pericol in niciun fel siguranta zborului.”

Pana aici nimic deosebit, astfel de incidente se mai intampla. Nu este nici primul si cu siguranta nu va fi ultimul.

Dar cand am citit comunicatul Tarom mi-a venit in minte scrisoarea deschisa a Sindicatului Pilotilor de Linie din Romania catre ministrul Transporturilor, Ioan Rus, unde se vorbeste despre o amenintare la siguranta zborului.

Concret, sindicalistii spuneau, pe 10 octombrie, ca “situația actuală a angajaților TAROM în general și a personalului aeronavigant în special, afectează direct siguranța zborului cu efecte potențial catastrofale pentru companie și pasagerii acesteia”.

La o saptamana de la acest avertisment, un avion Tarom nu poate efectua cursa din motive tehnice. Sa fie vreo legatura?

One Comment »

  • Cezar said:

    Nu nu…nu-i nicio legatura, cel putin pana ce nu cade un avion si o mierlesc 100 de pasageri + echipajul si vreo 2 – 3 tarani aflati pe camp la munci agrare. Apoi se cerceteaza 10 ani jumate pana se prescrie cazul, iar apoi iese un amarat de mecanic vinovat ca a uitat sa stranga un surub pe la roata cu simt de raspundere. Taranii au murit din vina lor, ca erau prea beti si nu au putut sa fuga din calea avionului, iar pasagerii erau toti pe blat…cu nasul si nu avea niciunul bilet. Defapt era unul care avea, dar ulterior s-a dovedit ca era fals, copiat la xerox de la o cursa externa a Tarom. nu putem decat sa ne uitam cu admiratie la conducerea tarii, care cu sarguinta depune eforturi de aproape 25 de ani, ca astfel de evenimente sa nu se intample. Daca nu erau ei…aveam zilnic stiri din astea la TV! 🙂 Mai vreti?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.