Home » Aviatie civila, featured, headline

Avion ultrausor prabusit la Costinesti

8 July 2012 No Comment

Un avion de ultrausor Apollo Fox s-a prăbuşit, duminică după-amiază, în zona localităţii constănţene Costineşti, cei doi ocupanti ai cockpitului, pilot si pasagera, scapand cu viata.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, accidentul aviatic a avut loc în apropierea Mânăstirii Sfinta Elena, din Costineşti, aparatul efectuand un zbor de agrement.ece în zonă se simte un miros puternic de combustibil.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean Ambulanţă Constanţa, cele două victime sunt conştiente, cooperante şi au traumatisme la nivelul extremităţii cefalice.

“Prietenul nostru a vrut sa-mi faca un cadou de ziua mea, am fost la plimbare si am sfarsit aici. A fost o fractiune de secunda, am agatat ceva si ne-am proptit in bot, dupa care am incercat sa ne scoatem centurile cat mai repede, ne era frica sa nu ia foc”, a povestit pasagera.

Pilotul sustine ca aparatul s-a prabusit in momentul in care a incercat sa simuleze o aterizare si a agatat cu trenul cateva cabluri electrice aflate la o inaltime de 10 metri.

“A fost o simulare de aterizare, a fost o perioada in care am fost orbit de soare, am ignorat sarmele si am luat sarmele de la pragul pistei.”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.