Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured, headline

Avionul SportStar EPOS a efectuat primul zbor

4 April 2013 No Comment

sportstarAvionul SportStar EPOS (Electric Powered Small Aircraft), construit de producatorul ceh Evektor, a efectuat primul zbor in data de 28 martie.

Aparatul cu doua locuri a decolat la ora locala 08:25 de pe aerodromul producatorului din localitatea Kunovice iar dupa 10 minute a venit la aterizare. In aceeasi zi a mai fost efectuat un zbor cu acest avion, care a stat in aer de aceasta data 20 de minute, dupa cum anunta cei de la Flightglobal.

Cele doua iesiri la zbor au fost efectuate pentru a testa, in primul rand, motorul electric Rotex Electric RE X90-7 care echipeaza avionul.

“Obiectivul nostru este sa dezvoltam un avion care sa poata fi folosit atat de clientii privati, cat si de scolile de aviatie, fiind potrivit pentru instruirea pilotilor”, au anuntat cei de la Evektor.

SportStar EPOS este varianta cu motor electric a aparatului SportStar RTC, dotat cu motor cu piston si aflat deja in faza de productie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.