Home » Aviatie civila, Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline, Spectacole aviatice

B-25J Mitchell Flying Bulls la BIAS 2012 | GALERIE FOTO

25 July 2012 No Comment

Flying Bulls au adus la Bucharest International Air Show (BIAS) 2012 un exponat pe atat de rar pe cat este de valoros, fostul bombardier B-25J Mitchell.

Aparatul in cauza, care apartine operatorului, putem spune, austriac, a fost fabricat in 1945, in ultimele luni ale celui de-al doilea razboi mondial, si si-a petrecut o buna parte din viata intr-un cimitir de avioane.

La inceputl anilor ’70, a existat un plan de a-l transforma in avion-cisterna pentru a fi folosit in lupta contra incendiilor, insa, din fericire, bijuteria americana a avut parte de o soarta mai buna.

In anii ’80 a ajuns in cadrul unui club aeronautic din Kansas City. La mijlocul deceniului 9, el a fost “ochit” de Sigi Angerer si a intrat in echipa Flying Bulls in 1997. Din 2001, se odihneste intre spectacole in celebrul Hangar 7 din Salzburg.

O galerie foto gasiti, asa cum v-am obisnuit, pe pagina de Facebook a Aviatia Magazin. Puteti sa ne dati si un like, vor urma alte si alte surprize!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.